MENÜ
 • Gundel Takács Gábor már nagyon készül a Dunai Regattára

  Gundel Takács Gábor már nagyon készül a május 7-i Dunai Regattára, ahol evezős- és sárkányhajós futamokat közvetít majd.

  Ezúttal a népszerű műsorvezető nem csak szakemberként, hanem szülői szemmel is követi majd az eseményeket, ugyanis lánya is rajthoz áll.

   gundel takacs gabor az ergometert is kiprobalta

  Gundel Takács Gábor már izgatottan várja a május 7-i Dunai Regattát. Az egész napos ingyenes rendezvényen ugyanis lánya, a húsz éves Anna is versenybe száll: az egyik egyetem amatőr sárkányhajós csapatát erősíti. Édesapja a legnagyobb rajongója, aki a budapesti Műegyetem rakpartról szurkol majd egyetlen lányáért.

  „Idén immár negyedszer rendezi meg az Antall József Tudásközpont a Dunai Regattát, ami mindig nagyon jó hangulatú. Napközben egyetemi profi evezős- és amatőr sárkányhajó versenyek zajlanak, a parton különböző extrémsportokat is ki lehet próbálni, este pedig koncertekkel várják az érdeklődőket – ilyenkor kicsit én is megfiatalodom” – mesélte Gundel Takács Gábor, a rendezvény műsorvezetője és kommentátora, aki tavaly az ergométert is kipróbálta.

  „A sárkányhajózást én is kipróbáltam tavaly Kínában, ahol a sportnak több ezer éves hagyománya van: minden évben megrendezik a sárkányhajó ünnepet, amikor az egész ország a versenyekre figyel. A magyar csapatban én voltam a dobos, Kozmann György többszörös világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar kenus pedig a vezérevezős. A feladatom az volt, hogy az ő evezésével párhuzamosan doboljak, ezzel adva a ritmust a csapat többi tagjának is. Nem volt egyszerű feladat” – vallotta be a műsorvezető, aki azt is elmondta, hogy az idei Dunai Regattára igazi világklasszis egyetemi csapatok is érkeznek, hogy versenybe szálljanak a profi magyar együttesekkel.

  „Idén az Oxford és a Cambridge nagy múltú angol egyetemek profi evezősei is vízre szállnak majd, és megmérkőznek hat magyar egyetemi csapattal – izgalmas versenyre számíthatunk. Jó alkalom ez arra is, hogy a külföldi fiatalok megismerkedjenek Budapesttel, és jó hírét vigyék országunknak” – mondta el Gundel Takács Gábor.

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő