MENÜ
 • Gázos a partra vetett bálna

  Amikor egy ilyen hatalmas állatot a partra vet a víz, szinte lehetetlen dolognak tűnik elszállítani. Kizárólag darabokban tudják megoldani a tetem eltüntetését, azonban ez a leggusztustalanabb dolog a világon.

  A hatalmas bálnák holttestét sokszor partra veti a tenger, azonban az elszállításukat már a környéken élőknek kell elvégezni.  A rothadó testek eltávolítása darabokban történik, viszont egy ilyen hatalmas emésztőrendszer igencsak el tud gázosodni a lebomlás ideje alatt, így a világ egyik leggusztustalanabb feladata látható a következő videón.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Pa2hCduakJc

  Egy brit ismeretterjesztő csatornán induló sorozat részletéről van szó, ahol különleges és gyomorforgató biológiai folyamatokról rántják le a “leplet”. A “Kiborító tudomány” című műsor nemcsak bemutatja, de különböző szakemberekkel ismerteti is a dolgok folyamatát.

  A bálnák rengeteg tengeri élőlényt fogyasztanak el, ennek következtében bélrendszerükben rengeteg gáz képződik. Amikor elpusztulnak a gáztermelés nem áll meg, ezáltal a bálna teste egy folyamatosan növekvő lufihoz hasonlítható. Viszont a termelődő gázok sok esetben akár mérgezőek is lehetnek, így az elszállító munkásoknak óvatosnak kell lenniük. A gázveszély mellett a kirepülő szervek is megtudják sérteni a közelben állókat, ugyanis akár 20-30 kilós szervek repülhetnek ki.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon