MENÜ
 • Füvező politikusok

  Lengyelországban a pár hónappal ezelőtti választások alaposan felkavarták az állóvizet. Bejutott ugyanis a Parlamentbe egy liberális párt, amely gyakran és sokaknál veri ki a biztosítékot a katolikus országban.
  A Palikot Mozgalom elnevezésű szervezet elnökéről, Janusz Palikotról kapta a nevét. A legutolsó választáson a szavazatoknak több, mint 10%-át szerezték meg a Lengyelországban szélsőségesen liberálisnak számító programjukkal, amelyben szerepelt többek között a melegek házasságának engedélyezése és a könnyűdrogok legalizálása is. Tegnap, azaz pénteken képviselőik például kivonultak a varsói parlament elé és elszívtak egy-egy füves cigit.

  Az idő nem feltétlenül kedvezett a résztvevőknek, sűrű hóesésben demonstráltak a Szabad Kender elnevezésű szervezet aktivistáival. Rajtuk kívül még művészek is részt vettek az eseményen és együtt skandálták: “Termeszd”, “Szívjad”, “Legalizáld”. A rendőrség természetesen éber volt, és már a tüntetés előtt három embert előállítottak kábítószer-birtoklás miatt.
  A tüntetők sérelmezték, hogy akár három év börtönbüntetést is kaphat Lengyelországban az, aki könnyű drogokat használ, miközben a legnagyobb vodkagyártó nemzet Európában. A Mozgalom még konferenciát is szervezett a lengyel alsóházba, amely a gyógyterápiákban használható drogok legalizálásról szólt.
  forrás: index.hu

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon