MENÜ
 • Furcsa szindrómája miatt mosolyogni sem tud a kisfiú

  A walesi kisfiú képtelen mosolyogni és még a beszéd is nehézkesen megy neki. A Möbius-szindrómai okait egyelőre még kutatják.

  Az ötéves Isaac Hughes rendkívül ritka betegség áldozata, a Möbius-szindróma miatt bármiféle arcmimikára képtelen – írja a Daily Mail. A fiúnak a betegség megbénította az arcizmait, ezért nem tudja használni őket. Nagy-Britanniában mindössze 200 körüli ember szenved ebben a kórban, ami még gyógyíthatatlan is. A fiú képtelen a reflexszerű pislogásra és hároméves koráig még járni sem tudott.

  “A szindróma befolyásolja Isaac beszédképességét, ahogy a mosolyát is, és ez számottevő problémákat okoz annak ellenére, hogy ő egy boldog, határozott, szívós gyerek, akinek nem állhat az útjába, hogy elmondjon rendesen egy történetet, mégha nem is tudja kimondani a passzoló szavakat” – mesélte róla édesanyja, Ceridwen Hughes. Most a szülők és a James nevű rockbandában játszó nagybácsi is gyűjtést indított a Moebius Research Trust nevű alapítványnak, hogy felgyorsítsák a betegség kutatását. A gyűjtés azért lényeges, mert még a betegség okait sem térképezte fel az orvostudomány.

  Isaac-nál nyolchónapos korában diagnosztizálták a betegséget. Sajnos a fiú helyzete tovább súlyosbodhat, egyes esetekben a hallása és a látása is rámehet a kórra, de a végtaghiány is következménye lehet. A szindróma már a születéskor jelen lehet a gyerekben, és Paul Julius Möbius német neurológusról nevezték el, aki 1888-ban elsőnek leírta létezés

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon