MENÜ
 • Franciaország: Riviéra, Alpok és Disneyland

  Az ország méreteiből adódóan mindent megkap az idelátogató, napsütést, havazást, szórakozást.

  Franciaországhoz is kevés egy cikk, mint minden más helyhez a világon. Minden országnak megvan a maga csodája, és ezeket a varázslatos helyeket képtelenség pár szóval körülírni. Mivel nyár , vagyis inkább június van, így a legaktuálisabb úti célokra, a nyaralóhelyek bemutatására összepontosít az írás.

  A francia Riviéra, az Azúr-part  Franciaország leglenyűgözőbb része. A Marseilletől Mentonig tartó 120 kilométeres partszakasz barnuláson kívül, kiváló túrázási lehetőségeket is kínál. A legnagyobb és leghíresebb kikötőváros Marseille, a város szépségénél már csak a rossz híre elterjedtebb. Marseille 2013-ban Európa Kulturális Fővárosa, az idei nyáron mindenképp érdemesebb ellátogatni ide, rengeteg program lesz.

  A másik nagyon jól ismert város Cannes, az itt rendezett filmfesztiválra a világ minden tájáról érkeznek vendégek. A rengeteg látogatónak köszönhetően, Cannes vált az egyik leggyorsabban fejlődő nyaralóhellyé. A luxusszállodákon kívül, a legdrágább üzleteket is itt találhatóak. Látnivalói közül kiemelkednek a Lérins-szigetek, amik a homokos tengerpartról páratlan látványt nyújtanak.

  A bulizni vágyó fiataloknak a Riviérán is saját városuk van, Saint-Tropez az egyik legnyüzsgőbb és leglátogatottabb kikötőváros, egyben a legdrágább is. Éttermek és kávézók végtelenje várja a látogatókat, a kulináris élvezetek mellett hangulatos sétákat lehet tenni a történelmi belvárosban. Az éjszakai élet itt a legaktívabb, de ennek ellenére vannak családbarát részei is, ahol nyugodtan lehet éjszaka pihenni. A tengerpart itt is varázslatos, lassan mélyülő homokos strandok vannak végig a part mentén.

  A Francia Riviéra fővárosaként Nizzát emlegetik, így itt is hatalmas idegenforgalom van. A nyaralóváros különlegessége, hogy a fizetős strandok mellet több szabad strand is található, sőt vannak kifejezetten a mozgáskorlátozottak számára fenntartott részek is. A régi piacok és barokk épületek együttese nagyon kellemes hangulatot adnak a városnak. A kacskaringós utcákon járva középkori katedrálisokra bukkanhatnak a kirándulók, mind a négy katedrális izgalmas látvány. Nagy előnye a városnak, hogy akár tömegközlekedéssel is könnyen belehet járni a várost. A város kiterjed a közeli dombokra, ahol a korábban itt nyaraló arisztokrácia egykori villáit lehet megtekinteni.

  A partszakasz legérdekesebb helye Monaco hercegsége, a városállam a világ második legkisebb és egyben legsűrűbben lakott országa. Egészen 1292 óta a Grinaldi-ház uralkodik a területen. A hercegség legismertebb nyaralóhelye Monte-Carlo, a telkek elképesztően drágák, azonban sokan választják lakhelyüknek a kedvező adózási rendszer miatt.

  A Riviérától Északra található az Alpok, ami télen ad jelentős turisztikai bevételeket az országnak. A végtelen sípályák mindig friss hóval várják a sportolni vágyókat. A friss levegő a gyönyörű havas táj mellett, kiválóak a sípályák alján és a csúcsokon található fogadók. A francia Alpok rendelkezik a világ legnagyobb besíelhető területével, több mint 6000 sípályával.

  Azonban nem csak a lécek és a boardok szerelmeseinek tökéletes választás, nyáron is remek túrákat lehet tenni az Alpok vonulatain, kellemes idő és felejthetetlen látvány fogadja a túrázókat. Rengeteg faházat lehet kibérelni egész évben, nyáron kifejezetten kedvező áron, így akik hegyi túrákra és kerti sütögetésekre vágynak, azoknak tökéletes választás.

  Franciaország legismertebb szórakoztatóparkja Európa első és egyetlen Disneylandje. A párizsi Disneyland a világ egyik leglátogatottabb kalandparkja, éves bevétele több európai ország költségvetésével vetekszik. Aki egyszer ott járt biztosan vissza fog oda vágyni.

  Ami látványában még Disneyt is felülmúlja maga város, Párizs. Rengeteg jelzővel illetik , de talán leggyakrabban a szerelem városának hívják. Talán a franciák heves és kicsapongó vágyaiból indulhat az elnevezés, de lényegtelen is, valóban van valami megfoghatatlanul elbűvölő és romantikus Párizs utcáiban. Hiába a kosz, és a rengeteg bevándorló, a gyakran lerázhatatlan árusok, Párizs az a hely ahol biztosan ott marad egy kicsi az ember szívéből. Ha már Párizsról esik szó, mindenki fejében ott él a város jelképe, az Eiffel-torony.

  Párizsnak viszont rengeteg látnivalója van az Eiffel-tornyon túl is. A Diadalív, a Notre Dame székesegyház, a királyi palota mind egytől-egyig kötelező látnivaló. Párizsban található a legtöbb különleges épület, szinte minden korból maradt itt épületemlék.

  Párizs mellett Versailles nyújtja az egyik legelragadóbb élményt, a XIV. Lajostól kezdve ez a francia királyok lakhelye.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon