MENÜ
 • Fotósorozat: Ha felfednénk a bennünk lakozó gyereket

  A Párizsban élő Cristian Girotto nem mindennapi retusálást végzett különböző személyek portréfotóin. Sikerült képekben megjelenítenie, hogyan néznének ki, ha láthatnánk a bennük élő gyerek arcát.

  Abban bizonyára mindannyian egyetérthetünk, hogy minden egyes emberben – hol nagyon mélyen, hol kevésbé – ott lakozik az örök ifjú, kreatív, játékos, érzelmes, őszinte, olykor kissé naiv gyermeki önmaga.

  kid1

  Cristiano Girotto különleges fotómanipuláció segítségével olyan képeket alkotott, ahol a felnőttek arca kissé infantilisként jelenik meg. Sikerült átalakítani az eredeti képeket úgy, hogy a felnőtt és a gyermek arcai is egyszerre láthatóak.

  A L’ Enfant Extérieur (A külső gyermek) című fotósorozat egy ilyen világ lehetőségét mutatja be, ahol felnőtt férfiak és nők megőrzik gyereki énjüket is, nem “rontotta meg” annyira az élet őket, hogy elveszítsék ártatlanságukat, hatalmas boci szemeiket, kedvüket a játékhoz. Persze éppen ezért sem veszi túl komolyan ezt a témát maga a fotós sem, hisz a sorozat arról (is) szól, hogy játsszunk egy kicsit…

  kid2

  kid3

  kid4

  kid5

  kid6

  kid7

  kid8

  kid9

  kid11

  kid12

  kid13

  kid14

  Született már éles kritika is társadalmunkról, melyet Pawel Kuczynski, lengyel művész szatírikus illusztrációkkal jelenített meg, illetve egy hasonló, a modern világunkat bíráló fotósorozat birkákként jeleníti meg az embereket. Ha még ennél is több érdekes művészetre vágysz, nézd meg Andrew Meyers elképesztő 3D-s szoborfestményeit vagy a kreatív Instagrammot, de írtunk már írtunk elképesztően cuki biztosítótűkről is!

  (Forrás/képek: cristiangirotto.com)

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon