MENÜ
 • Fotósorozat: Birkák nemzete az emberiség

  Davide Luciano, New York-i fényképész fotósorozata nem hiába kapta a Birkák Nemzete címet. Egy különös fajról szólnak a képek, akik nem tudnak önállóan gondolkodni, és csordaszellemben élik életüket, azaz rólunk, emberekről...

  A képek szatírikus és egyben együttérző szemszögből jelenítik meg e nem mindennapi faj egyedeit, akiket Luciano “sheeple”-nek, azaz a “sheep” (birka) és a “people”  (ember) szó keverékének nevezett el. Magyarul hívjuk őket “bimbereknek”.

  sheeple

  A bimberekben van valami közös: mindannyian egy furcsa maszkot viselnek a külvilág felé, egyiküknek sincs saját személyisége. Mindannyian alávetették magukat a médiából áradó trendeknek és szokásoknak, senkinek sincs önálló gondolata, csak sodródnak az árral, “nyájakban”.

  sheeple1

  Műanyagból készült maszkokból alkották meg a modellek arcát, és meg kell hagyni, egész hiteles birka-ember keverékek lettek. A fotók üzenete magától értetődő, és bizonyára ismerős szituációkat, jelenségeket ábrázolnak.

  sheeple2

  sheep

  sheep3

  sheep4

  sheep5

  sh

  sheep6Született már ennél talán még élesebb kritika is mai társadalmunkról, melyet Pawel Kuczynski, lengyel művész szatírikus illusztrációkkal jelenített meg. Ha még ennél is több érdekes művészetre vágysz, nézd meg Andrew Meyers elképesztő 3D-s szoborfestményeit vagy a kreatív Instagrammot, de írtunk már írtunk elképesztően cuki biztosítótűkről is!

  (Forrás/képek: Davideluciano.com)

  Ajánló

  A Volt több, mint zenei fesztivál

  Ide költözik a VOLT Fesztivál 2019-ben

  Ilyen volt a 2019-es Life Ball