MENÜ
 • Fölszállott a páva élő adásban!

  Az elődöntőkhöz érkezett az MTVA és a Hagyományok Háza Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsora, amelynek első élő adását március 8-án láthatták a nézők a Duna Televízióban.

  A 18 órás Híradó után, immár élőben láthatták a nézők a Fölszállott a páva! fellépőit. Az est házigazdái, Herczku Ágnes és Novák Péter szombatról szombatra a képernyők elé várja mindazokat, akik a Kárpát-medence színeiben, zenéjében és táncában szeretnének gyönyörködni a  területi válogatókból továbbjutott 48 tehetséges szólista, zenekar vagy táncegyüttes tolmácsolásában.

  Páva_Végleges_Elfogadott

  Az elmúlt nyolc hétvégén a területi válogatófilmeket láthatták a nézők, határon innen és túl, szakmai zsűri segítségével több mint ezer fiatal mérte össze tudását, elhivatottságát. Négy kategóriában – énekes szólisták és énekegyüttesek, hangszeres szólisták és zenekarok, szóló és páros táncosok, valamint táncegyüttesek  – 12-12 produkció jutott tovább, az első négy adásban, azaz az elődöntőkben őket ismerhetik meg a nézők. A zsűri tagjai 2014-ben Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas koreográfus, Sebestyén Márta, Kossuth-díjas énekes, Sebő Ferenc, Kossuth-díjas zenész, a zsűri elnöke, továbbá dr. Agócs Gergely, néprajzkutató, zenész és dr. Diószegi László, történész, koreográfus, a Martin Néptáncszövetség elnöke.

  2014-ben mind a négy kategória győztesét az OTP Bank jutalmazza 2-2 millió forinttal, a közönségdíjas produkciót pedig az MTVA további kettő millióval. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felajánlott 2-2 millió forintot egy határon túli és egy hazai kisebbségi produkciónak. Az OTP Bank emellett összességében további 2 millió forinttal jutalmazza a 2014-es évad legkiemelkedőbb produkcióit.

  Azt, hogy kik a legjobbak és kiket juttathatnak a győzelemhez szavazataikkal az idén, hat hét múlva, április 19-én derül ki, a Fölszállott a páva 2014 döntőjében.

  Március 8-tól minden szombaton 18.35-kor a Duna Televízió műsorán.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon