MENÜ
 • Fogy a magyar

  A magyarországi mozik látogatottsága évről évre csökken. Ennek ellenére a bevételek csökkenése mégsem egyenlő mértékű. Mindkét ténynek van logikus magyarázata.

  2011-ben a hazai filmszínházak látogatottsága összességében tíz százalékkal csökkent. Ugyanis míg az azt megelőző évben, azaz 2010-ben összesen 10,7 millió néző vett jegyet 12,5 milliárd forintért, addig tavaly már csak 9 és fél millió alkalommal ültünk be megnézni egy valamit, 11,5 milliárd forint értékben.

  De mi az oka annak, hogy a nézőszám csökkenése nagyobb ütemű, mint a bevételé? Ennek háttérben a Magyarországi Filmforgalmazók Egyesületének állítása szerint az áll, hogy az átlaghelyárak három százalékkal növekedtek. E drágulás hátterében pedig a 3D-s filmek vannak, amelyekre egy mozijegy többe kerül, mint a hagyományos filmekre.

  A látogatottság apadása egyébként nem új jelenség, már 2006 óta folyamatos a csökkenés. Abban az évben még 12 millió alkalommal mozizott a magyar. A Filmforgalmazók Egyesületének vezetője szerint nincs ok a riadalomra. Érdekesség, hogy az egész Európai Unióban csökkent a látogatottság, de több országban is nőtt a hazai készítésű filmek iránti érdeklődés.
  forrás: Index

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon