MENÜ
 • Foci EB: Véget ért Ronaldo átoksorozata

  Portugál - holland mérkőzéssel folytatódott a 3. forduló. Az eddig nulla ponttal a B-csoport negyedik helyén álló hollandok egyetlen reménye a továbbjutásra egy két gólos győzelem volt.

  Ahogyan azt sejteni lehetett, a szorult helyzetben lévő Oranje a meccs elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést. Lendületes, gyors játékot láthattunk a hollandoktól. Sneijder még a kaput is megcélozta, körülbelül kilenc méterről lőtt mellé. A kiesés szélén álló hollandok mellett a portugálok klasszisán, Christiano Ronaldon is nagy volt a nyomás: világversenyeken az utóbbi időben nem tudott gólt lőni, ezért sokan bírálták őt, egyértelmű tehát, hogy bizonyítani akart. Ez tisztán látszott a mérkőzés elejétől kezdve, Ronaldo szabadrúgást rúgott, de a sorfalon nem tudott átjutni a labda.

  A hollandok mindenesetre megpróbáltak mindent megtenni azért, hogy a legalább két gólos előny meglegyen a meccs végére, Van der Vaart Robben ügyes passzolása után a 11. percbewn gólt lőtt, kis reményt adva az Oranje-nek. 0-1

   

  Mint a legtöbb esetben, itt is jót tett a korai gól, a portugálok ugyanis felébredtek a hátránytól, elképesztő támadásokat indítottak a holland kapu felé. Szerencsétlenségükre azonban Ronaldo csak kapufát talált, Postiga pedig mellélőtt. A kezdeti lendület a hollandoknál mintha elfogyott volna, a portugálok átvették az irányítást. Annak ellenére, hogy a meccs elején úgy tűnt, a hollandok mindent egy lapra feltéve, élet-halálra küzdenek majd a győzelemért, illetve a továbbjutás esélyéért, Christiano Ronaldo azon akarata, úgy látszik, erősebb volt, hogy megtörve az átkot, ami az eddigi meccseken gólhiánnyal sujtotta, még a félidő vége előtt egyenlíteni tudjon. 1-1

  A második félidő a portugálok fölényével indult, Ronaldo pedig sikerén felbuzdulva ügyes támadást kezdett, de lövése nem ért célba. A másik oldalon Willems sárga lapot kapott, miután kirúgta Moutinho lábát. A hollandokon ugyan érezni lehetett némi idegességet a döntetlen okán, mégsem tudtak eredményes támadásokat indítani. Sőt, inkább a portugáloké volt a főszerep, a szurkolók még egy pillanatra a vezetés örömét is érezhették, ám Postiga gólja érvénytelen volt, les miatt. a 66. percben a bajt tetézve Coentrao lőtt a holland kapura, de Stekelenberg ügyesen hárított. A 73. percben aztán Nani is lőtt, igaz, kapu helyett szegény Stekelenberget gyomrába talált a labda.

  Aztán végül a sok próbálkozás célra is vezetett, az erőre kapott klasszis Ronaldo hét méterről kapuba lőtt, ezzel egyre reménytelenebbé téve a hollandokat. 2-1. Az oranje a meccs vége felé mintha saját maga sem hitt volna már a győzelemben, teljesen céltalanul futkoztak a pályán, szívük szerint valószínűleg már az öltözőben búslakodtak volna erőlködés helyett. Még a szépítő egyenlítés sem sikerült: Van der Vaart a 82. percben csupán kapufát lőtt. Ronaldo közben folytatta kimagasló szereplését, két gólja után ismét a kapura lőtt, szerencsétlenségére azonban csupán a kapufát találta el.

  A hosszabbítás sem hozott csodát. Közben a párhuzamosan zajló német-dán meccs eredményét nézve pedig egyre biztosabbá vált Portugália továbbjutása, melyet végül győzelmükkel biztosítottak be.

  A negyeddöntőben Portugália Csehországgal mérkőzhet meg a legjobb nyolc között.

  A kép forrása: Reuters

   

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon