MENÜ
 • Foci EB: orosz-lengyel harc pályán és mellette

  Indulatoktól fűtött orosz-lengyel mérkőzés az utcai harcok árnyékában.

  Varsó a mai orosz-legyen A-csoportos mérkőzés előtt inkább hasonlított valamiféle polgárháborús övezethez, mint EB-színtérhez. Az amúgy is feszült viszony a két ország között úgy tűnik, tetőpontját érte. Több ezer orosz huligán érkezett Varsóba, nem csak a helyi szurkolókat, de a városban élőket, üzleteket, éttermeket is feldúlták. A helyi huligánokkal óriási verekedések kezdődtek az utcákon, a rendfenntartó erők pedig minden eddiginél nagyobb létszámmal igyekeztek megfékezni az indulatokat.

  Maga a meccs sem volt híján indulatoknak. Rögtön a kezdésnél Boenisch a lőtt kapura, de Malafejev bravúros védéssel rúgta ki a majdnem kapuba talált labdát. Ezután Lewandowski folytatta a lengyel támadássorozatot, majdnem betalált a jobb felsőbe. Ezután az oroszok is támadni kezdtek: Kerzsakov támadta a lengyel kaput, de Perquis időben szerelte. Igazán kemény csata folyt a pályán, indulatos, lendületes és élvezhető játékot produkált a két csapat. Láthattunk egy lengyel lesgólt is, illetve egy  Kerzsakov-féle lövést az oroszoktól, egyelőre sikertelenül. A 37. percben azonban egy szabadrúgás után Dzagojev gyönyörűen fejelt, az oroszok megszerezték a vezetést. 0-1. A félidő vége előtt a lengyelek gyorsan egyenlíteni szándékoztak, egy helyzetet is kiharcoltak maguknak, de nem jártak sikerrel.

  A szünet után lengyel támadásokkal folytatódott a meccs, Malafejevnek óriásit kellett mentenie, illetve Arsavin is megpróbált a lengyel kapuba találni, sikertelenül. Mindkét oldalról önfeláldozó, brutális védéseket és harci kedvet láthattunk. Ezt bizonyítja az is, hogy nem sokkal később, az 57. percben Blaszczykowski egy esélytelennek tűnő partizán-akció keretében egyedül lendült támadásba, majd a tizenhatos környékéről olyan erővel rúgta a jobb szélsőbe a labdát, hogy talán még Gdansk-ban is megremegett a föld. Ezután ha lehet, még jobban felpörgött a mérkőzés, Kerzsakov és Obraniak is támadni kezdett, de a két kapus jól állta a sarat, nem juthatott előnyhöz egyik csapat sem.

  Az eredmény a meccs végéig sem változott, döntetlennel zárult a titánok harca. Lengyelország – Oroszország 1-1

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon