MENÜ
 • Foci EB: Németország szárnyal

  Egy lépéssel közelebb került a Nationalelf a végső célhoz.

  Komolyan gondolta a Nationalelf, hogy csoportelsőként szeretne továbbjutni a negyeddöntőbe, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a második percben Tomas Müller már a dán kapura rontott, a lövés azonban túl magas volt. Mindenesetre a dánok sem szerettek volna idő előtt búcsút mondani a bajnokságnak, Bendtner fejesét Neuer-nek kellett védenie. Egy-két próbálkozástól eltekintve elég lassan indult be a meccs, majd derült égből villámcsapásként megérkezett a dánok egére Podolski, hat méterről gólt lőve a dánoknak, így Németország megszerezte a vezetést. 0-1

  Nem örülhettek sokáig a németek, Krohn-Dehli hamarosan egyenlíteni is tudott. 1-1

  A 32. percben Özil, Hummels és Gomez játéka majdnem elég volt egy újabb német gólhoz, de Gomez célt tévesztett, maradt a döntetlen. A félidő vége előtt Podolski egy 17 méterről történő, eszméletlen erejű kapu fölé rúgást mutatott be, majd Gomez ismét a kapura lőtt, a dánok szerencséjére azonban nem talált célba.

  Gomez, mint ahogyan az elmúlt két mérkőzésen is, ma is elképesztő formát mutatott: a 43. percben Müller átadása után újabb helyzetet harcolt ki, Andersen azonban ügyesen fogta, így a félidő végén döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

  Gomez a szünet után sem vett vissza a tempóból, folytatta támadását, ez is a kapu mellé sikerült. Ezután egy gyönyörű dán helyzetet láthattunk, Poulsen lőtt kapufát. Podolskit közben a 64. percben Schürrle váltotta, a Nationalelf pedig újabb elszánt támadást indított, ezúttal Khedira főszereplésével, akinek a lövését Andersen védte sikerrel. A másik oldalon Zimling próbálkozott, Neuer azonban könnyedén hárította el a veszélyt. Ezután megérkezett a német klasszis, Miroslav Klose is.

  A dánok reményei a 80. percben végleg szertefoszlani látszottak, Özil passza után Bender ugyanis 11 méterről precízen illesztette a jobb alsóba. 1-2.

  A maradék időben hiába próbáloztak a dánok egyenlíteni, Löv-mester csapata nem hagyta magát. Így végül Németország csoportelsőként, hibátlan három csoportmeccsel zárva jutott tovább a legjobb nyolc közé. A dánok pedig búcsúzni kényszerültek a labdarúgó bajnokságtól.

  Németország tehát Görögországgal csaphat össze, míg a párhuzamosan folyó mérkőzésen Portugália diadalmaskodott, így ők is ott lehetnek a legjobb nyolc között, ahol Csehországgal játszhatnak majd.

  A kép forrása: thebiglead.com

   

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon