MENÜ
 • Foci EB: Meg nem adott gól az ukrán-angol mérkőzésen

  Elérkeztünk a csoportmérkőzések utolsó fordulójának végéhez. Ma este a D-csoport négy csapata küzdött a továbbjutásért. Anglia az eltiltása után visszatérő Rooney-val mérkőzött meg a házigazda Ukrajnával.

  Ahhoz, hogy a lengyelek búcsúja után a társrendező ukránok továbbjuthassanak, az angol csapat legyőzése szükséges. Ezzel szemben Rooney-éknak elegendő egy döntetlen is a biztos negyeddöntőbe jutáshoz. Az ukránokon tehát valamelyest nagyobb teher volt a mérkőzés elején, ennek megfelelően meg is próbáltak nyomást helyezni az angol csapatra. Amellett azonban, hogy főként az angolok térfelén folyt a játék és Harmas még egy bizonytalan kapura lövési kísérletet is tett, nem veszélyeztettek komolyan az ukránok.

  A másik oldalon az első negyed órában láthattunk egy Ashley Cole és egy Glen Johnson-féle beadást is, egyelőre eredmény nélkül. A 22. percben az ukránoktól láthattuk az első igazán veszélyes lövést: Huszjev tizennyolc méterről lőtt a kapura, a labda pedig kevéssel a bal felső fölött repült el.

  A Kassai Viktor által vezetett mérkőzés első fél órája az ukrán támadások ellenére is elég unalmasra sikeredett, ezután viszont kissé izgalmassá vált a játék, Rooney fejelt, majd a másik oldalon Jarmolenko tíz méterről lőtt kapura, de egyik kísérlet sem járt eredménnyel. Az első félidő 0-0 állással végződött.

  A második félidő eleje azonban meghozta az angol sikert: Gerrard belövését Rooney ügyesen fejelte az üres kapura. 1-0 Válaszként  Milevszkij fejelt kapura, ami ugyan nem talált be, de a lassításból kiderült, les volt, viszont mivel az asszisztens nem jelzett, egy esetleges gól esetén Kassai megadta volna. Ezután egy következő asszisztensi hiba következett. Devics lövése az angol kapus Hart-ot találta el, akiről a kapuba pattant a labda, Parker pedig kihúzta. Az asszisztens nem adta meg a gólt, pedig a lassítás egyértelműen megmutatta, hogy Parker egy kevéssel a gólvonal mögül rántotta ki a labdát, így egyenlíthettek volna az ukránok. A hiba nem Kassai Viktor, hanem az egyik asszisztens hibája volt, aki a gólvonalról sem vette észre az urkán találatot. Reméljük, hazánk büszkeségének nem származik hátránya ebből az óriási bakiból.

  Közben a jogosan felháborodott ukránok behozták nemzeti legendájukat, Sevcsenko-t is. Ezután gyönyörű ukrán támadásokat láthattunk, Konopljanka és Nazarenko főszereplésével. Az ukrán mezőnyfölény a mérkőzés végéig nem hozott különösebb eredményt. A mérkőzés 1-0 angol győzelemmel zárult.

  Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a másik mérkőzés alakulása miatt a meg nem adott ukrán gól végül nem befolyásolja a továbbjutókat, így talán kevésbé fájdalmas pont ez a hiba a búcsúzó házigazdáknak.

  Anglia ezzel a győzelemmel csoportelsőként zárta a 3. fordulót, így a negyeddöntőben Olaszországgal mérkőzhet meg.

   

   

   

   

   

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon