MENÜ
 • Foci EB: Magabiztos orosz siker

  Mivel a lengyel-görög nyitómeccs döntetlennel végződött, egyértelmű volt, hogy aki este győzedelmeskedni tud, előnyre tesz szert a csoportjában. Ezért is hatalmas siker az orosz győzelem.

  A meccs kissé lassan indult, úgy tűnt, kezdetben a csehek dominálnak. Folyamatos nyomás alatt tartották ellenfelüket és a labdát is sokkal többet birtokolták, mégsem tudtak igazán helyzeteket teremteni.A 15. percben azonban az oroszok lendületes támadásba kezdtek,  Zirjanov beadását Kerzsakov kapufára fejelte, a kipattanót azonban Dzagojev magabiztosan a kapuba lőtte, így Oroszország megszerezte első gólját.

  A cseh védők mintha ekkor kissé megzavarodtak volna, ennek köszönhetően nem sokkal később, a 24. percben Sirokov lövésével máris 2-0-ás, magabiztos vezetésre tettek szert az oroszok. Ezután mintha kissé visszavettek volna a tempóból, nem indítottak olyan lehengerlő támadásokat. Azonban az orosz védelemnek köszönhetően a csehek sem voltak képesek közel kerülni a kapuhoz.

  A második félidő elején Pilar-nak sikerült szépíteni, Plasil zseniális labdáját egy remek csellel ki tudta játszani, így az állás 2-1. Ezután az orosz fronton ismét könyörtelen támadások indultak, egyelőre eredménytelenül. A hajrában ráadásul a csehek majdnem egyenlíteni tudtak: Rosicky tizennyolc méterről majdnem kapuba talált. A 79. percben Dzagojev azonban ellentmondást nem tűrően, védhetetlen gólt lőtt. 3-1. A mérkőzés azonban itt még nem ért véget, hatalmas góllal búcsúztak az oroszok, Pavljucsenko három csel után, 16-ról a jobb felsőbe küldte a labdát.

  A 4-1-es elsöprő győzelem után Advocaat mester, az oroszok kapitánya joggal mosolyoghat. Győzelmük a lengyel-görög döntetlen tükrében óriási bravúr.

  A küzdelem ma a B-csoport mérkőzéseivel folytatódik: este Hollandia Dániával, Németország pedig Portugáliával mérkőzik meg.

   

   

   

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon