MENÜ
 • Foci EB: Gomez megmentette a Nationalelf-et

  A B-csoport második mérkőzése izgalmasnak ígérkezett. A Német Válogatott ezalkalommal Portugáliával csapott össze.

  Rögtön egy Gomez-féle gyilkos fejessel indult a német-portugál mérkőzés. A portugál Rui Patrício azonban sikeresen megfogta, így egyelőre megmenekültek a portugálok a német támadástól. A főként német szurkolókból álló közönség őrjöngött, a dolog addig fajult, míg néhány papírpohár is a pályára került, melyekkel a portugál játékosokat igyekeztek megdobálni a szurkolók. A meccs elején főként német támadásokat láthattunk, Podolski és Özil is kapura támadt. Közben a portugál Postigának egy sárga lapot is kiosztott a játékvezető, mivel kis híján eltörte a német kapus, Neuer lábát.

  A németek ezután mintha kissé megtorpantak volna, a 20. perctől kezdve elmaradtak a támadások, az összehangolt portugál középpályán védés meghozta a gyümölcsét, a Nationalelf nem kerülhetett a kapu közelébe. A félidő vége mégis német helyzeteket hozott, Podolksi pontatlanul lőtt, Khedira és Müller sem tudott kapuba találni, elmaradt a gól. A szünet előtt hatalmas portugál lövést láthattunk: Pepe egy jobb oldali szöglet után 11 méterről kapufát rúgott, ahonnan a labda a gólvonalra, majd a németek szerencséjére kifelé pattant.

  A második félidő elképesztő német támadásokkal kezdődött, majd kissé elfogyott a lendület: Hummels kétszer is kénytelen volt hatalmasat menteni, először Nani majd Ronaldo beadása után. Csend uralkodott a lelátókon, a német szurkolók feszülten figyelték, hogy kedvenceik szenvednek, a portugálok nem hagyták lendületet nyerni a válogatottat, sőt, igazán veszélyes támadásokat is indítottak. A 70. perc körül Klose már készülődött beállni, valószínűleg Gomez helyére érkezett volna, azonban a németek szerencséjére ez még nem történt meg, a 72. percben ugyanis Mario “fejelőbajnok” Gomez hatalmas bravúrral gólt fejelt a portugáloknak. 1-0.

  Gomez gólja

  A németek a góltól magukhoz tértek, szép támadásokat indítottak a portugál kapu felé, beállt Klose is. A portugál-sztár, Ronaldo ezután kapura lőtt, amit Neuer sikeresen védett. Portugália nem tudott egyenlíteni, annak ellenére, hogy mindent megtettek, a játék nagy része ezután a német kapu körül zajlott. Nani közelről a kapura is lőtt, de a portugálok szerencsétlenségére a lécen csattant a labda.

  Az eredmény a meccs végéig nem változott, a ráadásban hiába támadtak a portugálok, nem tudták legyőzni a kissé álmosan játszó Nationalelf-et, akik végül Gomez fejesével diadalmaskodtak Ronaldoék felett. Németország – Portugália: 1-0

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon