MENÜ
 • Foci EB: Casillas-ék nem mennek sehova

  Spanyolország Horvátországgal mérkőzött meg a C-csoport harmadik fordulós mérkőzésén. Vajon bevehető a címvédő spanyolok kapuja a legendás Casillas védéseivel?

  Hiába az ír szurkolók példája a világ előtt, az esti spanyol-horvát mérkőzés is rendbontással kezdődött. Egy füstbomba rögtön a meccs elején a pályán landolt, így Torres kapura lövési kísérletét egyből kényszerszünet követte. Ezután nem történt külnösebb izgalom a pályán, a 22. percig tulajdonképpen labdázást láthattunk, kis spanyol fölénnyel. Ekkor Torres ismét próbálkozott, majd Sergio Ramos folytatta a spanyol támadást, de nem vezetett gólhoz.

  A horvátok is próbálkoztak: Mordic Casillas vérnyomását emelgette egy kapura lövéssel, de a kapus ügyes védéssel hárított. A spanyolok közül ezután többen is támadtak, először David Silva, majd Iniesta került helyzetbe, de a horvát kapus sem volt rest: a spanyoloknak nem sikerült a gólszerzés. Ezután kissé le is ült a meccs, nem láthattunk igazi helyzeteket, mintha a spanyol fölény is kissé alábbhagyott volna. A szünetre gól nélkül mehettek a csapatok.

  Izgalmakra egészen az 59. percig kellett várnunnk, amikor Rakitic fejelése majdnem horvát előnyhöz vezetett, de Casillas elképesztő módon védte. Ugyan az mérkőzés állásán nem változtatott ez a helyzet, mindenesetre jót tett a mérkőzésnek, mindkét csapat új erőre kapott, Silva rögtön ellentámadást is indított, de a kapu mellé lőtt. A másik oldalon pár perccel később Perisic próbálkozott, de a labdát a kapu fölé lőtte. A mérkőzés egyértelmű sztárja, a horvát Modric több akciót is indított Casillas kapujának meghódítására, de a spanyol világklasszis úgy tűnik, ma megdönthetetlen volt.

  Számos spanyol próbálkozás eredménytelensége után a 88. percben eldőlt a mérkőzés. A Fabregas – Iniesta – Navas hármas parádézott, ezutóbbi pedig gyakorlatilag üres kapuba lőhette a meccs első gólját, megszerezve a spanyoloknak a vezetést. 0-1.

  Casillas-ék tehát nem mennek sehová. 7 ponttal, csoportelsőként vághatnak neki a negyeddöntőnek, ahol a D-csoport második helyezettjével csapnak össze.

   

   

   

   

   

   


  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon