MENÜ
 • Foci EB: Biztosan kieső svédek ellen küzdöttek a franciák

  A D-csoport négy csapata közül háromnak minden esélye megvolt a továbbjutásra. A franciák ma este a már kiesett Svédországgal csaptak össze a továbbjutásért.

  A svédek meglepően harciasan kezdték a mérkőzést, Toivonen és Larsson is kapura fejelt rögtön a meccs elején. Az angolok is támadást kezdtek, Isaksson viszont ügyesen védett.

  A meccs első része egyértelmű svéd fölényt hozott, a franciák csak a 20. perc környékén találtak magukra, Benzema lőtt kapura. Az első félidő olyannyira eseménytelenül telt, hogy az előző francia-angol mérkőzéshez hasonlóan talán csak azok nem aludtak a lelátón, akiknek volt valami olvasnivalója, vagy esetleg a párhuzamosan zajló angol-ukrán mérkőzést nézte valamilyen táblagépen.  A franciák enyhén szólva is motiválatlanul, lötyögősen játszottak, ezt még egy Ribéry-féle lövési kísérlet sem igazán oldotta fel, amit végül Mellberg egy ügyes becsúszással mentett.

  A második félidő mintha lendületesebben indult volna, az álmos franciák kialudhatták magukat a szünetben, bár hiába indítottak támadásokat, nem okoztak különösebb fejfájást a svédeknek. Nem úgy a másik oldal sztárja, Ibrahimovic, aki 15 méterről védhetetlen gólt lőtt a francia kapuba. 1-0

  A továbbjutást még ez sem veszélyeztette a franciáknak, de a svédek további hajmeresztő támadásokat indítottak, először Wilhelmsson, majd Mellberg főszereplésével. A franciák ettől aztán végképp felébredtek és sorozatos támadásokat indítottak a svédek ellen. Elképesztő mennyiségű blokkolást láthattunk a svédektől, Isakssonnak és a védelemnek hála azonban nem tudtak gól lőni. Nem úgy a svédek, akik megunva a francia próbálkozásokat, úgy döntöttek, lőnek egy gólt, Sebastian Larsson vezényletével, aki az ötösről lőtte Holmén lécről pattanóját a kapuba. 2-0

  A botladozó franciák innetől csak abban bízhattak, hogy angol barátaik meg tudják őrizni győzelmüket az ukránok felett a párhuzamos mérkőzésen, hiszen kevés idő állt már csak rendelkezésükre egyenlíteni. Mivel Rooney-ék 1-0-ra legyőzték a házigazdákat, a franciáknak sem kellett aggódni: még a két gólos vereséggel is továbbjutottak a negyeddöntőbe.

  Más kérdés, hogy mire mennek vajon a spanyolokkal a következő mérkőzésen.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon