MENÜ
 • Foci EB: Az eddigi továbbjutók

  A harmadik fordulóhoz érve kissé megbonyolódott a Labdarúgó Európa Bajnokság. Nézzük át még egyszer, az eddigi negyeddöntősök mellett ki, milyen eredményekkel szerepelhet a folytatásban!

  A biztos továbbjutók…

  A-csoport

  Csehország:

  Az A-csoport egyik  biztos továbbjutója nem kis meglepetésre Csehország, akik a házigazda lengyelek ellen mérkőztek meg a 3. fordulóban és Jirácek 72. percben lőtt góljával. Végül 6 ponttal jutottak tovább a negyeddöntőbe, így csoportelsőként a B-csoport csoportjában második helyet megszerzett Portugália ellen mérkőzhetnek meg.

  Görögország:

  Oroszország és Görögország csapott össze egymással a harmadik fordulóban, és bár mindenki orosz győzelmet jósolt, nem kis meglepetésre a görögök 1-0-ra győztek, így pontegyenlőséggel álltak a csoport 2. helyén, az oroszokkal együtt. Ilyen esetekben az egymás ellen vívott mérkőzés dönt – jelen esetben nevezetesen pont ez a meccs – így végül Görögország juthatott tovább másodikként, a negyeddöntőben a B-csoport első helyezett csapatával, azaz Németországgal csaphatnak össze.

  Az A-csoportból Lengyelország és Oroszország búcsúzott.

  B-csoport:

  Németország:

  Parádés szerepléssel kerültek a legjobb nyolc közé a németek, a három csoportmérkőzésen mindhárom riválisukat megverték, így a lehető legtöbb, 9 ponttal, csoportelsőként jutottak tovább. Az Európa Bajnokság egyik legnagyobb esélyesének tartott Nationalelf tehát a görögökkel csaphat össze a legjobb négy közé jutásér.

  Portugália:

  Nagy megkönnyebbülést okozott Chrisiano Ronaldoéknak a tegnapi mérkőzés, amikor nem csupán győzni tudtak, de a párhuzamosan zajló német-dán mérkőzés is számukra kedvezően alakult, így a velük megmérkőző hollandoknak a két gólos győzelem sem segíthetett volna. Portugália tovább jutott a legjobb nyolc közé, így az A-csoport első helyezettjével, azaz Csehországgal vághatnak neki a legjobb négy közé jutásért folytatott küzdelembe.

  A B-csoportból Hollandia és Dánia búcsúzott.

  C-csoport:

  Spanyolország:

  A 2008-as európa bajnok csapat, Iker Casillas-szal az oldalán a mai mérkőzés előtt nem lehetett felhőtlenül boldog: a biztos továbbjutáshoz győzelem, vagy legalábbis két gólos döntetlen volt szükséges. A horvátok ellen azonban Jesus Navas 88. percben rúgott találatával bebiztosították maguknak a továbbjutást, így a D-csoport második helyezettjével csaphatnak össze a negyeddöntőben.

  Olaszország:

  Két dologban kellett reménykednie az olaszoknak ma este: hogy a párhuzamos meccsen nem lesz 2-2 a végeredmény, illetve, hogy le tudják győzni az (egyébként a világ legkorrektebb szurkolótáborával rendelkező) íreket. Mivel percekkel ezelőtt véget ért a mérkőzés, és az olaszok végül Cassano és Balotelli találataival győzelmet arattak a korábban kiesett Írország ellen, csoportmásodikként jutottak tovább, így a D-csoport első helyezettjével mérkőzhetnek meg.

  És ami még hátra van …

  D-csoport – jelenlegi pontok

  Anglia: 4 pont

  Franciaország: 4 pont

  Ukrajna: 3 pont

  Svédország: 0 pont

  A holnap esti két mérkőzés sok mindent eldönthet. Anglia Ukrajnával, Franciaország pedig Svédországgal mérkőzik meg. Ugyan az angolokkal szemben szenvedett vereség már megpecsételte a svédek sorsát, a másik három csapat közül még bármelyik kettő tovább juthat. Holnap kiderül, kikkel mérkőzhetnek meg a C-csoport továbbjutói a negyeddöntőben.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon