MENÜ
 • Foci EB: Alien vs. Predator: Sevcsenko – Ibrahimovic 2:1

  A D-csoport esti, ukrán-svéd mérkőzése majdnem képes volt feledtetni azt az unalomparádét, amit a délutáni meccsen kénytelenek voltunk elszenvedni. Kiderült ugyanis, hogy a társrendező Ukrajna bőven tartogat meglepetéseket az izgalmakra éhes nézők számára.

  Az ukránok rögtön az elején belevágtak a dolgok közepébe, egy szép Konopljanka-lövéssel rémítették meg a svédeket. Ettől pár perccel később magukhoz is tértek, egy Ibrahimovic-beadást Pjatov volt kénytelen védeni.

  Az ukránok szép, lendületes játékkal játszottak, és annak ellenére, hogy nem igazán jutottak Isaksson kapuja közelébe, élvezhető játékot produkáltak. A 24. percben Sevcsenko próbálkozott az ötösről, de nem talált célba. A svédek sem hagyták annyiban: Rosenberg középre lőtt, de Pjatov sikeresen védett. Pörgős, gyors passzokkal fűszerezett, kiegyenlített labdarúgást láthattunk, elegáns megmozdulásokkal, fantasztikus lövésekkel, mint Voronyin Isaksson által védett próbálkozása, vagy Ibrahimovic kapufába fejelése a másik oldalon. Konopljanka a szünet előtt még egyszer a kapura próbált lőni, sikertelenül.

  A második félidő erős svéd támadásokkal indult, az ukrán Szelin fantasztikus becsúszással volt kénytelen menteni Rosenberg lövését. Az 52. percben az ukrán védők mintha kissé álomba szenderültek volna – talán az angol meccs élménye még túl erősen élt bennük – így Ibrahimovic Källström beívelését gólra válthatta. 0-1.

  Nem örülhettek azonban sokáig a svédek, az 54. percben Jarmolenko beadása után a legendás Sevcsenko bravúrosan fejelt a kapuba, ezzel egyenlített, óriási örömet okozva a házigazda szurkolóknak. Az ukrán lendület az egyenlítés után csak fokozódott, óriási meglepetést okozva nem csak a svédeknek, de saját közönségüknek is: Sevcsenko alig hét perccel előző gólja után dupláz csapatának, szöglet után ismét fejelés, Ukrajna-Svédország 2-1.

  Ibrahimovic hiába próbált meg mindent ezek után, hogy egyenlíthessen csapata a rivális legenda két gólja után, a sorozatos támadásokat a svédek nem tudták gólra váltani. Így történt a 75. percben is, a tizenhatosról elsöprő erővel rúgott kapura, de Pjatov sikeresen védett. Sőt, a meccs végén hiába adott elképesztően zseniális labdát Elmandernek, ő elvétette a lövést, körülbelül 1,5 méterrel lőtt a kapu mellé. A hosszabbítás végén Mellberg még megpróbálta menteni a menthetetlent, éppen csak a kapu fölé lőtt, de ezzel elszálltak a svédek esélyei.  Sevcsenko legyőzte a remekül játszó Ibrahimovic-ot, ezzel Ukrajna Svédországot, három értékes pontot gyűjtve a D-csoportban.

  A képek forrása: AFP

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon