MENÜ
 • Filmre viszik a világháború legszebb sztoriját

  Filmre viszik a Második Világháború talán legmegindítóbb szerelmi történetét.

  Horace Greasley brit katona olyannyira oda volt egy német lányért, hogy többször is megszökött a náci táborok börtöneiből, hogy találkozhasson vele.

  A férfi több mint kétszáz alkalommal talált alkalmat szökésre a szerelem miatt. Az ablakát borító fadeszkákat törte szét, a tábor kerítése alatt pedig lyukat vájt a kiszabadulás érdekében.

  A férfi mindig visszaszökött fogvatartóihoz. Horacle többek között a világháború egyik híres fotóján is szerepel – ő az a brit katona, akit szemtől szembe kaptak lencsevégre a názi Himmlerrel.

  A nem mindennapi mesés történetet most Hollywood is a magáévá teszi A főszereplők Robert Pattinson és Alex Pettyfer lesznek.

  A férfit 1940-ben kapta el az SS Dunkirk városában. Szerelmével, Rosával Sziléziában találkozott egy munkatáborban, ahol a lány fordítóként tevékenykedett. Mikor a férfi egy gyárbörtönbe került, Rosa megpróbálta kimenteni, de annak semmilyen módját nem találta.

  Később viszont Horacle megtalálta a módját a szabadulásnak és minden éjszaka kiszökött, életét kockáztatva. Elmondása szerint csak azért ment vissza börtönébe – ételt is szállítva éhező társainak – mivel nem tudott hova máshova menekülni a környező országok megszállottsága miatt. Rosával mindig egy kis kápolnában találkoztak.

  A róla és Himmlerről készített fotó azzal az alkalommal készült, mikor a fiatal, csupán 21 éves katona nem félt megmutatni bordáit a vezérnek és több élelmet kérni társainak.

  Horacle 1945 május 24-én szabadult fel és hazatérése után is levelezett Rosával. Később nem érkezett több levél, mint kiderült Rosa szülés közben halt meg. Máig tisztázatlan, hogy Horacle gyermekét hordta-e a szíve alatt. Horacle végül egy Brenda nevű hölgyet vett el, akvel Spanyolországba költöztek. 2010-ben halt meg, 91 évesen.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon