MENÜ
 • Filmkritika: Volt egy tánc

  A Váratlan utazás kis Sara Stanley-je felnőtt, és nem csupán remek színésznő, hanem nagyszerű rendező is lett.

  Margot (Michelle Williams) lassan öt éve él házasságban Lou-val (Seth Rogen). Egy munkaútja során Margot összefut Daniellel (Luke Kirby). A gépen egymás mellé kerülnek, majd egy taxiba szállnak be, és így kiderül, hogy Daniel Margot új szembeszomszédja. Margot innentől kezdve a megszokott házasélete, és az új, izgalmas szerelem lehetősége között örlődik. Ez pedig nem egyszerű szituáció egy olyan nő számára, aki fél attól, hogy két pont között ragad. Daniellel megállapodnak, hogy harminc év múlva találkoznak egy világítótoronynál, annyi év hűség után már megengedhetnek maguknak egy csókot. A kérdés, hogy tudnak-e addig várni.

  Sarah Polley ismét egy párkapcsolat nehézségeit boncolgatja, a nehezítő tényező ezúttal viszont nem egy betegség, hanem egy harmadik fél. Az a kérdés foglalkoztatja, hogy vajon érdemes-e egy megszokott, viszonylag jól működő kapcsolatot felrúgni egy új fellángolás miatt, és hogy vajon az új szerelem egy idő után nem jut-e el ugyanarra a pontra, mint aminél az előző kapcsolatból kilépetünk. A legtöbb ember számára valószínűleg nem ismeretlen ez a helyzet, így érdekes lehet rá kapni egy válaszlehetőséget. Az életszerűséget olyan apró részletek is mutatják, mint hogy a szereplők többször is hordanak egy-egy ruhát, ami azért nem sok filmre jellemző.

  A történet játékideje kissé hosszúra nyújtott, mégis teljesen bele lehet feledkezni a film világába. Ezt segítik a gyönyörűen fényképezett képek, az élénk színek, a hangulatos zenék, ötletes beállítások. Igaz, két óra alatt többször is fel tudnánk pofozni Margot, még ha meg is értjük, miért hezitál. Ki ne akarna magának olyan ölelnivaló férjet, mint Seth Rogan, mégis nem tudunk ellenállni Luke Kirby nézésének, aki a világ legfurcsább felvezetőjét adja a szerelmi vallomásához. A karakterek egytől egyig imádnivalóak, tele érzelmekkel. A film során többször hasad meg a szívünk, mint például mikor Margot rájön a hideg vizet spriccelő zuhany titkára, másrészt számtalanszor nevetünk fel hangosan, mint amikor a világ legidiótább aquafitness edzőjét látjuk munka közben.

  A színészek egytől egyig zseniálisak, különösen Michelle Williams. Úgy tűnik, a filmekben legtöbbször neki problémás házasságok jutnak, és a Blue Valentine után ismét tőrt döf a szívünkbe. Minden idegesítő hibája ellenére is együtt tudunk vele érezni, ráadásul mer bevállalós is lenni, nem szégyenlősködik a vásznon egyáltalán. Mindemellett remek párost alkot mindkét színésztársával. Seth Rogennel hihetetlenül cukik, még ha néha elég bizarr játékokkal is fejezik ki a szeretetüket, és legszívesebben mi is odabújnák Sethez, és megvigasztalnánk őt, amikor elszomorodik. Luke Kirby-vel igazán izgalmas, ahogy a tiltott úton jár, és az egyik legszebb jelenet, amikor az uszodában egymást kerülgetve buknak le a víz alá, és járnak ott egy „táncot”, de elég egyetlen érintés, és Margot máris meghátrál. Ki kell még emelnünk Sarah Silvermant is, akit szokatlan úgy látni, hogy egyetlen testnedves poén sem hagyja el a száját öt percen belül. Persze azért itt sem teljesen normális, mégis így visszafogottabban is üde színfoltja a filmnek.

  Valószínűleg Margot helyében mi sem tudtunk volna teljes mértékben helyesen cselekedni. Amikor meghozza a döntését, először haragszunk rá, aztán megértjük, a végén pedig megszánjuk. Sosem gondoltam volna, hogy valaha is ilyen hatásosan fel tudja valaki használni a Video Killed The Radio Start egy jelenetben. Sarah Polleynak kettőben is bravúrosan sikerült.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon