MENÜ
 • Filmkritika: Várandósok- Az a bizonyos 9 hónap

  A filmben öt párt követhetünk végig bő kilenc hónapon keresztül, hogy megtudjuk, amit eddig is sejtettünk: az a bizonyos kilenc hónap nem épp a legszebb és legvidámabb időszak minden nő számára.

  A fogyishows dokureality háziasszony, Jules (Cameron Diaz) a celebkismamák életét éli újdonsült táncos párjával, Evannel (Matthew Morrison). A bababoltot vezető és írói szárnyait bontogató Wendy (Elizabeth Banks) több évnyi próbálkozás után tapasztalhatja meg, hogyan érezhetnek azok a nők, akik betérnek hozzá a boltba. Férjének, Gerynek (Ben Falcone) az apja (Dennis Quaid) is bejelenti, hogy fiatal trófeafelesége is terhes, ráadásul ikreket vár.

  A tinilány Rosie (Anna Kendrick) és az eyecandy Marco (Chace Crawford) egy autó motorháztetején eltöltött menet után szembesülnek azzal, hogy talán jobb lett volna figyelni a felvilágosító órán, és gumit használni. Holly (Jennifer Lopez) és Nate (Rodrigo Santoro) pedig már feladták a próbálkozást, és úgy döntenek, hogy Madonna és Brangelina után szabadon Afrikából adoptálnak örökbe egy babát. Nate viszont még elég bizonytalan a dologban, így felesége elküldi őt a szupertitkos kanklubba, ahol az újdonsült gyakorló apukák töltik a szombat délutánjaikat.

  Ez a kanklub a film legütősebb része, amit az alkotók is érezhettek, hiszen erre mentek rá leginkább a trailerben. Ezzel azonban kissé becsapják a gyanútlan nézőt, akik egy ütős vígjátékot várnak kispapákról, helyette viszont leginkább szenvedő kismamákat kapnak. És nem hiába rettentek el a szülési videótól anno a Jóbarátokban, itt is izzasztó végignézni három nő vajúdását.

  A film legnagyobb hibája, hogy túl sokat akar mutatni. Hiába a majdnem két órás játékidő, egyik párra sincs elég időnk. Ott vannak például Marcóék. Az egyik pillanatban még a kocsin szexelnek, aztán a lány terhességi tesztet csinál, és máris úgy bújnak össze az ágyban a terhes pocak fotózása után, mintha már évek óta gyereket szeretnének. Ebben a témában már egyébként is láttunk fantasztikus filmet, a Junót, amit nem lehet összesűríteni húsz percbe.

  A karakterek nagy része túlzottan harsány, mégis kidolgozatlan, sokan már túl idegesítőek (különösen Wendy), és ez erősen rányomja a bélyegét a filmre. A poénok is sokszor túl gagyik, de hát mit várunk egy olyan filmtől, ami rögtön egy hányós jelenettel indít? Azért persze vannak benne jó pillanatok is, a forgatókönyvírók tudnak viccesek is lenni, és ez leginkább a kanklubbnak köszönhető, ők mentik meg a filmet. Zseniális ez a pár fiatal apuka együtt, akik közül leginkább Chris Rock viszi a prímet a kisfiával. Az apukák, akik próbálnak menők maradni a családalapítás után is, és nem parázzák túl a gyerekek felügyeletét, miközben megfogadják, hogy a szombat délutáni sétálások közben elhangzottakról egy szót sem szólhatnak otthon az asszonynak. Egyszerűen zseniálisak. Kár hogy rájuk sem jutott több idő.

  Talán én vártam túl sokat a filmtől az előzetes alapján, de két olyan filmötlet is felmerült ebben a két órában (az alázó fogyókúrás dokureality és a kanklub), amik megértek volna egy külön filmet. És ha valakinek ilyen jó ötletek jutnak az eszébe, akkor ahhoz kicsit gyenge az a körítés, amit itt kapunk, és ott motoszkál bennünk a gondolat, hogy ennél sokkal jobb is lehetett volna.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon