MENÜ
 • Filmkritika: Tökéletes hang

  A Glee szellemisége betört a mozivászonra is.

  Beca (Anna Kendrick) minden vágya, hogy DJ lehessen, és Los Angelesbe akar menni, hogy szerencsét próbáljon. Apja, aki főiskolai irodalomprofesszor, arra kényszeríti, hogy legalább egy évig próbálja ki milyen is a főiskolai élet. Beca megpróbál magának találni egy hozzá illő szabadidős klubbot a campuson, de rá kell ébrednie, hogy egyiket sem neki találták ki igazán. Végül jelentkezik az acapella kórus meghallgatására, és be is kerül a kissé szedett-vetett lánycsapatba, akiknek a céljuk, hogy ismét visszaverekedjék magukat a nemzetközi élmezőnybe. Beca a próbák közben rádöbben, hogy jobban élvezi ezt az egészet, mint gondolta volna. Új barátokra talál, sőt még egy szimpatikus srác is csapni kezdi neki a szelet, aki azonban a legfőbb rivális banda egyik tagja.

  Amerikában egyre népszerűbbek a zenés filmek és tévéműsorok. A Glee első évada hatalmas sikernek számított a tévében, rengeteg nézőt ültetve a képernyők elé, és talán jó néhány fiatalt ösztönözve az éneklésre. Egy másik tévéshowban, a Sing Offban énekes csapatok versenyeznek egymással, akik hangszerek nélkül, acapella adják elő az elmúlt évek legnagyobb slágereit. A sikerreceptet felhasználva, a két világot ötvözte Jason Moore vígjátéka, aki főiskolás környezetbe helyezte az acapella csapatok rivalizálását. Ez a főiskola valószínűleg minden Glee klubbos álma, hiszen focisták és pompomlányok híján itt az éneklő geekek a legmenőbb srácok a suliban.

  Előzetesen nem várunk sokat a filmtől, és ezt az is alátámasztja, amikor a film elején rögtön telibe kapunk egy színpadon sugárban hányós jelenetet. Aztán ahogy telik az idő, azon kapjuk magunkat, hogy egyre többször visítunk fel néhány poénon. A történet ugyan rendkívül sablonos és kiszámítható, a karakterek mégis szerethetőek, és sokszor sikerül megtalálni a humor okosabb forrását. Kár, hogy a hányást a későbbiekben még többször is erőltetik, sőt, az egyik szereplőt még bele is fektetik, aki a hóangyal készítése helyett a hányásban hempergőzve formál angyalkát. A dalválasztások remekek, kapunk néhány izgalmas mash upot is, a ramazuris párbaj No Digity-je tényleg elementáris.

  Anna Kendrick megmutatja, hogy milyen jól is tud énekelni, és a maximumot hozza ki a minimális jellemfejlődést végigjáró szerepéből. Jó humorérzékkel rendelkező, különc, de szerethető karakter. Ugyanez mondható el filmbeli partneréről is, Skylar Astinről, akinek a Képszakadás mellett ez már a második hazai mozibemutatója egy hónapon belül. A showt, és a legnagyobb poénokat azonban szokás szerint Rebel Wilson Háj Amy-je produkálja, aki imádnivaló, és a humor fő forrása. Szerencsére nem válik túl harsánnyá a filmben, amikor azonban lehetősége van megvillantani magát, akkor él vele, és játékával megdolgoztatja a nézők rekeszizmait.

  A Tökéletes hang nem egy tökéletes és okos vígjáték, de a hányós humor mellett vannak benne igazán jó poénok is, meg rengeteg jól feldolgozott és előadott betétdal, aminek következtében a néző remekül ki tud kapcsolódni két órán keresztül. A nagy sikerre való tekintettel pedig már közeleg is belőle a folytatás…

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon