MENÜ
 • Filmkritika: Teddy mackó

  Házasodna a bodybuilder.

  Dennis (Kim Kold) 38 éves, és még mindig az anyjával, Ingriddel (Elsebeth Steentoft) él egy lakásban. Hiába próbál meg csajozni, a dán lányokkal egyszerűen nem megy neki. Miután egyik rokona Thaiföldről menyasszonnyal tér haza, az ő tanácsára ő is elutazik Pattayára, hogy megtalálja élete szerelmét. Előbb azonban azzal kell szembesülnie, hogy az ottani lányok nem feltétlenül terveznek egy fizetett éjszakánál tovább. Az egyik konditeremben viszont találkozik Toival (Lamaiporn Hougaard), akivel lassan egyre komolyabbra fordul a dolog. A kérdés csak az, hogy ezt az új szituációt hogyan fogadja az édesanyja.

  Mads Matthiesen egy korábbi rövidfilmjének karaktereit és szereplőit felhasználva készítette el első nagyjátékfilmjét, mellyel az Európai Filmdíjon rögtön jelölték is Az év felfedezettje díjra. Az alapötlet kiváló, ahogy az is üdítő változás a nagy őt kereső filmek terén, hogy ezúttal a főhős nem egy harmincas nő, hanem egy férfi. A rendező az izomkolosszus Kim Koldot folyamatos módon kontrasztba állítja a környezetével, ahogy apró hálószobájába rakja, szembeállítja alacsony, törékeny anyjával, vagy ahogyan Thaiföldön a kis thai lányok gyűrűjében mutatja. Olyan ez, mintha Dennis sehova sem illene be, mindenhonnan kilógna.

  Dennis még nem nőtt fel, és nem képes elszakadni az anyjától, aki ráadásul még vissza is fogja őt ebben a természetes folyamatban. Eléggé szerencsétlen srác, akinek abszolút nem megy a csajozás. Naiv a gondolat, hogy Thaiföldön könnyebben fog menni a dolog, ráadásul fel sem merül benne, hogy az a férfi, akiről ő úgy gondolja, hogy egy társközvetítő, az valójában egy strici. És ő még második alkalommal is visszamegy, hátha akkor jobb feleségjelöltet ajánlanak neki. A kurvázáshoz viszont túl jó fiú, kifizeti a lányokat, de nem tud velük szexelni.

  Ez a folyamatos szerencsétlenkedés elég zavaró, és így túl lassan haladnak előre az események. A barátnő megkeresésénél pedig sokkal érdekesebb az anyja-fia szál. Elsebeth Streentoft zseniális az apró termetű, de Dennis felé annál nagyobb hatalommal bíró anyaként, aki képtelen elképzelni azt, hogy a fia elköltözzön, és egy másik nővel éljen együtt. Ezért fia inkább hazudik neki és a barátnőjének is, és hiába vesz ki egy albérletet Toinak, esténként hazamegy, hogy az anyja házában aludjon, mintha semmi sem változott volna. És ez a viszony a film legérdekesebb része, illetve ahogyan mind a ketten megbirkóznak ezzel az új felállással. Mads Matthiesen nem zárja le igazán a film végét, de az addig megszokott helyzetet sikerül megváltoztatnia, ezzel egy új epizódot nyitva a főhős életében.

  A Teddy mackó nem egy tipikus romantikus film, amit nem is bánunk, viszont a szerelmi szál annyira nem tudja lekötni az embert. Ígéretes kezdés, de nem tökéletes. Persze ez nem is baj, biztosan lesz ez még jobb is.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon