MENÜ
 • Filmkritika: Ted

  A Family Guy alkotója a tv képernyők után ezúttal a mozivásznakat is megcélozza hihetetlen humorával.

  John kisgyerekként egyik karácsonyra egy játékmackót kap a szüleitől. Mivel Johnnak nincsenek barátai, és még a zsidó kisfiú sem akarja, hogy karácsonykor megrugdossa őt a többi utcabeli kölyökkel, így azt kívánja bárcsak életre kelne a mackója, Ted. Szerencsére épp ekkor hull le egy csillag az égen, és megtörténik a karácsonyi csoda, Ted beszélni és járni kezd, és Johnnal megfogadják, hogy örökre legjobb barátok lesznek.

  John (Mark Wahlberg)  immár a harmincas éveiben jár, és négy éve együtt van Lorival (Mila Kunis), de még mindig Ted a legjobb barátja és reggel kilenckor együtt ülnek a kanapén, tömik magukba a zabpelyhet, és szívják a füvet. Ted sem az az imádnivaló kismackó már: iszik,drogozik, káromkodik és szexel, de John még mindig a világon a legfontosabb számára. Lori arra kéri Johnt az évfordulójukon, hogy végre nőjön fel, és mikor hazaérve négy prostival találják Tedet a kanapén, akik közül az egyik egy kis ajándékot is hagyott a padlón, betelik nála a pohár. Tednek el kell költöznie, de a lány még így sem érzi azt, hogy John igazán el tudott volna tőle szakadni. Így a srácnak lassan választania kell, hogy melyikőjüket nem akarja elveszíteni.

  Úgy néz ki Seth MacFarlane nem tud elképzelni egy produkciót sem, valami meglepő, beszélő lény nélkül. A Family Guyban egy kutyát, az Amerikai Faterban egy UFO-t, a Cleveland Showban egy medvét, most pedig egy plüssmackót ajándékoz meg a beszéd képességével és obszcén humorral. Aki ismeri ezeket a sorozatokat, az tudja mire számíthat a filmtől, aki nem az készüljön fel a sokszor alpári, rasszista, fingós humorra is. De ez MacFarlane.nél valahogy mégis iszonyatosan vicces, hiszen a poénokhoz számos popkulturális utalás tartozik, és valahogy képes „intelligensen” beadni nekünk egy-egy alpári viccet is.

  Így a filmből olyan hasznos dolgokat tudhatunk meg, mint hogy egy kisgyerek kívánságánál csak egy Apacs helikopter erősebb, hogy a villámlás valójában nem más, mint Isten fingja, és hogy Garfield szemei igazából női mellek.A film végén még arra is fény derül, hogy ki is volt valójában Taylor Lautner. A nevetés tehát folyamatosan garantált a film egésze alatt, még akkor is, ha közben kapunk egy kis párkapcsolati drámát, megy egy kis akciójelenetet is.

  Mark Wahlberg  remekül hozza a tunya, gyereklelkű harmincast, Mila Kunis egyszerűen gyönyörű, Ted meg még ha kissé idegesítő is, azért imádnivaló. Az epizódszereplők közül a Tedért mániákusan rajongó Giovanni Ribisi alakítása elképesztő, rá talán legtöbben a Jóbarátokból emlékezhetünk Phoebe öccseként. És kapunk számos remek cameót is Norah Jonestól kezdve Ryan Reynoldsig, és persze mind egytől egyig priceless kategória. A nyolcvanas évekből kompletten viccet csinálnak az alkotók,de Sam J. Jones felbukkanása, még úgy is hihetetlenül vicces, hogy itthon valószínűleg kevesen ismerhetik a „munkásságát”.

  A Ted egyértelműen a nyár, sőt talán az utóbbi időszak legjobb vígjátéka, ami után azt kívánja az ember, hogy MacFarlane bárcsak ebből is sorozatot készített volna.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon