MENÜ
 • Filmkritika: StreetDance 2. 3D

  Megérkezett a mozikba a két évvel ezelőtti brit sikerfilm, a StreetDance folytatása. Míg az első részben a balettel keverték az utcai táncot, itt latin ritmusokkal vegyítik a hip-hopot.

  Ash (Falk Hentschel) elhatározza, hogy párbajra hívja a világ legjobb utcai táncos csapatát, a Legyőzhetetleneket, azonban egy rosszul sikerült ugrás után igencsak lebőg előttük. Eddie-nek (George Sampson) megtetszik a srác vakmerősége, menedzselni akarja őt, és összerakják a nagy tervet: Európa legjobb táncosait összeszedve egy párizsi versenyen fogják letáncolni ellenfelüket. Így felkerekednek, és körbejárják Európa nagyvárosait (hiszen e-mailben meghívni őket mégse lenne olyan látványos, mint egy eurotrippel nyitni a filmet) és összehoznak egy leginkább menekülttáborra emlékeztető vidám és tehetséges all star csapatot.

  Viszont szükségük van egy titkos fegyverre, amivel mások lehetnek, mint a Legyőzhetetlenek. Ash és Eddie Párizsban ellátogat egy salsa klubba, ahol azonnal elvarázsolja őket, a gyönyörű Eva (Sofia Boutella) szenvedélyes tánca. Így kísérletet tesznek a salsa és a hip-hop kombinálására, ehhez viszont meg kell győzniük Evát és a csapatot is, Ashnek pedig meg kell tanulnia megosztania a rivaldafényt és a dicsőséget. A problémák akkor kezdődnek el, amikor Ash elbizonytalanodik abban, hogy tényleg elég ütőképes lesz-e az ötlete.

  A StreetDance 2. egy tipikus táncos film, aminek nem épp a történet a legerősebb szála, hanem a látvány. Ehhez túl sokat nem tesz hozzá a 3D, a koreográfiákat annyira nem élezték ki erre, inkább csak popcornokat dobálnak a nézők felé. A legfontosabb dologra, a táncra és a zenére azonban semmi panaszunk nem lehet. Kapunk itt számokat Drake-től, Jessie J-től, Taio Cruztól és Nicki Minajtól is, a hip-hop és latin mixekről nem is beszélve. A számokhoz pedig remek koreográfiákat komponáltak.

  A táncosok és a koreográfusok is pazar munkát végeztek. A hip-hop koreográfiák Rich és Tone Talauega munkái, akik dolgoztak már Jennifer Lopeznek, Chris Brownnak, és turnéztak Michael Jacksonnal és Madonnával is. Sofia Boutella sem lehet ismeretlen Madonna rajongói számára, hiszen amellett, hogy a Nike egyik reklámarca, Madonna több klippjében, és a The Confessions és Sticky and Sweet turnén is Madonna háttértáncosa volt. Ahhoz képest, hogy ő igazából hip-hopos, és csak három hónapja volt vérbeli latin táncossá válnia, teljesen hiteles az alakítása, és a latin táncokért felelős Maykel Fonts formációs koreográfiái is lélegzetelállítóak.

  Mellettük a brit közönség számára olyan ismerős és elismert táncosok köszönnek vissza a Britain’s Got Talent tehetségkutatóból, mint a Flawless, illetve a 2008-as évad nyertese, George Sampson. A mellékszereplőkre sem lehet panaszkodni tánctudás szempontjából, az egyetlen gyenge pont Hentschel, aki színészként sem túl erős, táncban sem olyan kiemelkedő, szóval nem igazán értjük mit is keres a filmben. Rajta a veterán Tom Conti segít, aki Eva nagybácsijaként szállítja a humort a Hentschellel közös jelenetekben.

  A forgatókönyv abszolút kiszámítható, de a táncbetétes jelenetek kárpótolnak minket ezért, és inkább hagyjuk, hogy magunkkal ragadjon minket is a ritmus. Azt nem értem teljesen, hogy mit is jelent az év party filmje reklámszöveg, de az garantált, hogy benne lesz a lábadban a boogie a film után.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon