MENÜ
 • Filmkritika: Sokkal több mint testőr

  Nem teljesen rendes fickók.

  A lecsúszott testőrt, Michaelt (Ryan Reynolds) megbízzák, hogy juttasson el egy bérgyilkost, Dariust (Samuel L. Jackson) Hágába, hogy egy vádalku keretein belül tanúskodhasson a fehérorosz diktátor (Gary Oldman) ellen. A két férfinek huszonnégy óra áll a rendelkezésére, hogy a bíróságra érjenek, miközben az őket üldöző gengszterek mellett a múltbeli sérelmeikkel is meg kell küzdeniük.

  A Sokkal több mint testőrt zseniális , a Több mint testőrre építő reklámkampány vezette fel. A két film között azonban nincs túl sok hasonlóság: ezúttal egy igazi buddy movie-ra ül be az, aki jegyet vált a pénztáraknál. A két főhős teljesen eltérő karakter, akiknek együtt kell működniük úgy, hogy eddig folyamatosan az ellentétes oldalon álltak, és rendszeresen tettek egymásnak keresztbe korábban. Ryan Reynolds gyakorlatilag ugyanazt nyújtja, mint a Deadpoolban, és ez a lazaság továbbra is piszok jól áll neki. Samuel L. Jackson sem veszi túl komolyan magát, ezerrel káromkodik, és élvezi a szerepét. A kettős között kiválóan működik a kémia, és a közös jeleneteik a film legerősebbjei közé tartoznak.

  Mégsem ők viszik el a prímet, hanem Salma Hayek lopja el a showt Darius szabad szájú, börtönben ülő feleségeként, aki terrorban tartja a cellatársát. Vele ellentétben Gary Oldmannel jól kiszúrtak, a színésznek egy hozzá méltatlan, teljesen sablonos gonoszba kellene életet lehelnie, de ez még neki sem sikerül. A történet egyszerű, és nem igazán tartogat csavarokat, de bőven vannak benne jó poénok és képes minket végig magával ragadni. Az akciójelenetekre nem mindig jutott elég pénz, a CGI robbantásoknál nagyon kilóg a lóláb, az alacsonyabb költségvetést azonban vagy dinamikával (mint az amszterdami üldözésnél), vagy humorral (mint Reynolds barkácsboltos harcánál) általában sikerült ellensúlyozni.

  A Sokkal több mint testőr ugyan nem üti meg azt a szintet, amit tavaly a Rendes fickók hoztak, viszont három kiváló színész alakításával és egy kis humorral, ha kultikusra nem is, de mindenképp szórakoztatóra sikerült.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon