MENÜ
 • Filmkritika: Piranha 3DD

  Ismét elszabadul a pokol a föld alól előkerülő gyilkos piranháknak köszönhetően egy csúszdaparkban, ezúttal 3D-ben mutatva a sikoltozó bikinis lányokat.

  Maddy (Danielle Panabaker) hazatér a nyári szünetre egy tó melletti városba, ahol mostohaapja épp a csúszdaparkjuk megnyitására készül. A nagy nap előtt Maddy egyik fürdőző barátnője és barátja tűnik el, majd saját maga is szemtanúja lesz annak, hogy mik úszkálnak a tó mélyén. Felkeresik hát a Piranha 3D tudósát (Christopher Lloyd), aki közli a legújabb kutatási eredményeit: az őshalak képesek bejutni a csatornarendszerbe, és különösen vonzza őket a klóros víz (szerintem mondjuk inkább a puncik), aminek egyik előfordulási helye… így igaz, a csúszdaparkok.

  Maddy kapzsi mostohaapja azonban hallani sem akar a megnyitás elnapolásáról, így a park melletti maszek pumpából, ami egy föld alatti vízforrásból szippantja fel a vizet, bejuttat egy csapat agresszív piranhát is a csúszdázó vendégek közé. A vérengzés garantált, még David Hasselhoff sem tud segíteni, pláne ha nem is akar.

  Az 1978-as horrorklasszikust, a Piranhát 2010-ben vették elő, és készítették el a Piranha 3D-t, amihez anno egy remek Oscar-promót is készítettek. Ennek folytatása került most a mozikba, ami alaptörténetét az eredetiből kölcsönzi, de már nem az ijesztgetés a lényeg. Aki megnézi a bemutatót, az már tudja, hogy mire számíthat: egy „zs” kategóriás trash filmre, ami önmagát parodizálja ki. És ez menti meg a filmet, hiszen ha az alkotók (a Fűrész 4-6 írói) komolyan vennék önmagukat, akkor komoly bukta lenne az egész, így viszont még egy kissé élvezhetővé is válik a dolog. A komolytalanságot rögtön az elején le is szögezik nekünk, hiszen már az első jelentben két olyan férfit látunk, akik egy halott tehén bélgázát gyújtják meg, majd egyikőjük leharapja az egyik rátámadó piranha fejét.

  A forgatókönyvtől ne várjunk csodákat, ahogy leginkább a tv-ből ismert fiatal színészektől sem. Az előző részből cameót kapott Christopher Lloyd a nála hagyományosnak nevezhető kattant tudós szerepében, illetve Ving Rhames, akinek lábát anno lerágták a kis dögök, s most próbálja épp legyőzni víziszonyát. Ezúttal azonban van egy titkos fegyvere a rá rontó húsevőkkel szemben: a terrorbolygós felcsatolható pisztolylába… A lényeg tehát az agyament vérengzés, poénkodás, és bikinis meg meztelen lányok mutogatása, lehetőleg minél nagyobb mellekkel. Sorjában megkapunk minden tinihorros klisét, és a biztonságos szex fogalma is teljesen új értelmet nyer a Mély harapáshoz hasonló szituációval.

  A legjobb pillanatokat viszont David Hasselhoffnak köszönhetjük, aki celeb életmentőként tűnik fel a parkban, de nem igazán akar életeket menteni. Zseniális már az első jelente is, ahogy két lány társaságában piál egy motelszobában, miközben épp dalt szerez. Legújabb szerzeménye ugyanúgy büntet, mint a legutóbbi toplistás dala, a Jump in my car, és kiderül, hogy míg Kanye West egy gayfish, addig ő egy fishunter. Bátran figurázza ki a Baywatchot és önmagát is, ezzel pedig ő viszi el a hátán a filmet, és teszi „zs” kategóriásból „z” kategóriássá.

  A film sokkal élvezhetőbb annál, mint amire számítunk, persze azért ne állítsunk vele szemben túl nagy elvárásokat. Tökéletes nyári agymenés, ami után inkább fogunk szilikondudákról álmodni, mint minket megtámadó piranhákról. Csak David Hasselhoff száma ne ragadjon meg a fejünkben…

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon