MENÜ
 • Filmkritika: Ősember – Kicsi az ős, de hős

  Kőkorszaki futball szakik.

  Öcsi egy gyönyörű völgyben él a törzsével és hűséges háziállatával, kutylaccal. A kis csapat azonban lakóhelye elhagyására kényszerül, amikor Kupor nagyúr megjelenik az embereivel, hogy bronzot bányásszanak a területen. Öcsi a városba keveredve megismerkedik a focival, és kihívja a bajnokcsapatot egy mérkőzésre. Ha Öcsiék nyernek, akkor visszakapják az otthonukat, de ha veszítenek, akkor életük végéig a bányákban kell robotolniuk.

  A négyszeres Oscar-díjas Nick Park az animációs stúdiók lélegzetelállító technikai fejlesztései ellenére rendületlenül gyurmázik tovább, és készít újabb és újabb kreatív és vicces stop-motion filmeket. A látványra így sem lehet panasz, a zöldellő völgy megjelenítése a részletgazdagságával és élénk színeivel szemet gyönyörködtető. A humor ezúttal is elmaradhatatlan elem, amit verbálisan és non-verbálisan is a csúcsra járatnak (zseniális például a városi forgatagban a háttérben megbújó Jurassic Pork bódé, vagy a zebra szó szerinti értelmezése). Remekül aknázzák ki a fociban és az őskorban rejlő poénokat is, mint amilyen a felfüggesztés, vagy az épp nem túl tényszerű visszajátszás bronzkori technológiával.

  A történet nem túl eredeti, sok sportfilmben láthattuk már, hogy egy szedett-vetett társaság áll ki egy jóval esélyesebb csapattal szemben, és talán nem is a felkészülés és a meccs a film legjobb része, hanem az azt megelőző részek, de így is tele van szívvel ez a mese. Az eredeti verzióban olyan sztárok kölcsönözték a főhősök hangját, mint Eddie Redmayne, Tom Hiddleston, Maisie Williams és Timothy Spall. A magyar szinkronnak sem kell azonban szégyenkeznie, különösen a raccsolással arisztokratikusságot biztosító Alföldi Róbertnek, illetve remek ötlet volt szakkommentátoroknak megszerezni Hajdú B. Istvánt és Méhes Gábort, amivel jelentős és ötletes extrát tudnak felmutatni a magyar verzió készítői az eredetihez képest.

  Nick Park ismét bebizonyította, hogy ő a stop-motion koronázatlan királya, és csupa szív gyurmafilmjeivel továbbra is lépést tud tartani a Pixar csodáival.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon