MENÜ
 • Filmkritika: Női szervek

  A beépített szépség és a szörnyeteg.

  Ashburn (Sandra Bullock) az FBI egyik legjobb embere, munkatársai mégsem kedvelik, mert arrogáns, karót nyelt és idegesítő. A magánéletében nincs túl sok szerencséje, se pasija, se kutyája, csak a szomszéd macskája jár hozzá át néha titokban. Az FBI-nál megürül egy magasabb pozíció, ennek elnyeréséhez viszont be kell bizonyítania a főnökének, hogy képes másokkal együtt dolgozni. Bostonba küldik egy ügy felgöngyölítésére, ahol azonban a nagyszájú, csúnyán beszélő, sajátos munkamódszerekkel bíró Mullins rendőrnő (Melissa McCarthy) nem engedi át neki az ügyét, így meg kell tanulniuk elviselniük egymást a közös cél érdekében.

  Paul Feig, a Koszorúslányok rendezőjének legújabb filmje a buddy cop műfaját újítja meg. Az eddig bevált receptet, miszerint végy két teljesen különböző személyiségű zsarut, kényszerítsd őket közös munkára, adj a szájukba vicces beszólogatásokat, majd a kezdeti bénázás után mutasd meg, hogy képesek együtt dolgozni,ha akarnak, annyiban változtatták meg, hogy a két rendőr ezúttal nő. Erre építik rá a film összes poénját, és mutatják meg, hogy a nők is tudnak ugyanolyan mocskos szájúak lenni, mint a férfiak. Legalábbis Melissa McCarthy biztosan.

  Bevallom őszintén, igazán kétkedve ültem be a moziba. Az előzetesben szinte semmi sem nevettetett meg, és inkább kínosnak tűnt az egész koncepció, mint viccesnek. Melissa McCarthyval szemben is voltak negatív előítéleteim. A Koszorúslányokat a hányós-fosós jelenet miatt nem voltam hajlandó megnézni Oscar-jelölések ide, vagy oda. Hiába van itt abból a csapatból Feig és McCarthy is, a forgatókönyvet ezúttal Katie Dippold jegyzi, aki az egyik legjobb jelenleg is futó vígjátéksorozat, a Városfejlesztési ügyosztály jó néhány epizódjáért is felelt. Talán ennek köszönhető az, hogy végül is működik a film, sőt, jól is lehet rajta szórakozni.

  Nagy csavarokat ne várjunk a nyomozásban, és a forgatókönyvben, de Bullock és McCarthy remek párost alkotnak, kiválóan működnek együtt, és szórakoztatóan szekálják egymást. Meglepő módon McCarthy az, aki a hátán viszi el a filmet. Az a jelenete, amikor a főnöke tökeit keresi, egyszerűen fergeteges, és az is bekövetkezett, amit nem vártam volna tőle, hogy képes megnevettetni. Nem is egyszer, és nem is akárhogy. Az utolsó jelenetnél konkrétan a könnyeim is kicsordultak a nevetéstől.

  Lehet, hogy kissé agyatlan film a Női szervek (a borzalmas magyar címről ne is beszéljünk), de azok között erősen veri bármelyik Adam Sandler, vagy Apatow filmet. Sokkal többet kapunk tőle, mint amit várnánk. Számomra eddig ez a nyár nagy meglepetése.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon