MENÜ
 • Filmkritika: Lego Batman – A film

  A jelszó: Vasember rozsdás.

  Gotham új rendőrfőkapitánya, Barbara Gordon édesapjával ellentétben már aktívan ki szeretné venni a részét a város védelméből. Amikor Joker a legkeményebb rosszfiúkkal együtt támad a városra, Batman kénytelen együttműködni Barbarával, Alfreddal, és újdonsült nevelt fiával Dick-kel.

  2014 egyik meglepetésfilmje A Lego kaland lett. Elsőre elég gagyinak tűnt az ötlet, hogy LEGO figurákkal készítsenek animációs filmet, de a rendkívül vicces és kreatív forgatókönyv, ami egy teljesen váratlan és zseniális fordulatot tartogatott a végére, nemcsak a geekek szívét melengette meg a lenyűgöző látvánnyal karöltve. Már A Lego kalandban is tiszteletét tette az önimádó Batman, aki önálló filmért kiáltott, és ezt meg is kapta a Warnertől. A denevérember ezúttal is egoista és képtelen a csapatmunkára, de egy teljesen új oldalára is rávilágítanak. Hiába ünneplik őt sikeres akciói után Gotham utcáin, hazaérve magányosan, család és barátok nélkül egyedül melegíti meg a konyakos homárt. Amikor azonban figyelmetlenül igent mond egy árva kisfiú adoptálására, a város rendőrségének élén pedig felbukkan Barbara Gordon, Batmannek lehetősége nyílik arra, hogy újra legyen egy családja. Persze, ha az ember foglalkozása Batman, és közel enged magához néhány embert, akkor óhatatlan, hogy ezzel veszélybe is sodorja őket. Erről például Rachel Dawes tudna mit mesélni.

  Azért nem kell megijedni, nem lesz olyan komor a hangulat, mint Nolan filmjeiben. Sőt, szinte percenként akad valami zseniális, őrült poén, amin nevetni lehet. A forgatókönyvírók ezúttal is szabadjára engedték a fantáziájukat, és Joker bandájába olyan gonosz karaktereket vontak be, mint Voldemort, a Jurassic Park dínói, vagy Szauron, akinek kiváló szeme van az ékszerekhez. A film hemzseg a popkulturális utalásoktól, amik közül a legzseniálisabb a Batman filmes és televíziós adaptációit felelevenítő montázs. A látvány ezúttal is lenyűgöző és lélegzetelállítóan kreatív. Ahogy kiszúrunk a vásznon egy gyerekkorunkból ismerős LEGO figurát, miközben minden egyes pisztolylövésnél a szereplők pjú-pjú hangot hallatnak, rögtön újra gyereknek érezzük magunkat.

  Az eredeti verzióban olyan nevek kölcsönzik a főhősök hangjait, mint Will Arnett, Zach Galifianakis, Ralph Fiennes, Michael Cera és Rosario Dawson. Channing Tatum ismét beugrik Supermanként, Jonah Hill pedig Zöld Lámpásként, és ezúttal Villám is kap egy mondatot Adam Devine tolmácsolásában. A magyar verzióban ugyan be kell érnünk Fluor Tomival és Diazzal, de az Igazság Ligájának titkos partyjáért így is hatalmas pacsi jár a készítőknek.

  A Lego Batman – A film esetében szinte minden úgy áll össze, mint két kicsi LEGO, és könnyen meglehet, hogy egy darabig még ez marad a legjobb batmanes film A sötét lovag óta.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon