MENÜ
 • Filmkritika: Kick-Ass 2

  Önjelölt szuperhősök amatőr Bosszúállók szövetségébe tömörülnek éjszakai szabadidős tevékenységként, hogy legyőzzék a tinédzser főgonoszt és annak zsoldos katonáit.

  HaVer példáját követve elözönlik az utcákat az önkéntes, szupererő nélküli szuperhősök. Dave (Aaron Taylor-Johnson) barátnőjének tett fogadalma miatt nem húzhatja fel a zöld jelmezét. A csábításnak azonban nem tud ellenállni, és megkéri Hit Girlt (Chloe Grace Moretz), hogy kezdjenek el együtt edzeni. Hit Girl megígérte halott apjának, hogy örökké üldözni fogja a gonosztevőket, nevelőapja azonban arra kéri, hogy hagyjon fel a szuperhősködéssel, és próbáljon beilleszkedni a gimis lányok közé. Míg Mandy a suli menő lányaihoz próbál asszimilálódni, addig HaVer csatlakozik az Örök Igazság csapatához, akik vezetőjükkel, Csillagsáv ezredessel (Jim Carrey) védelmezik a gyengéket. HaVernek azonban hamarosan egy egész sereggel kell szembenéznie, akiket Muterbever (Christopher Mintz-Plasse) gyűjt maga köré, hogy megbosszulja apja halálát.

  A 2010-es Ha/ver a mozikban ugyan visszafogott sikert ért el, de a DVD megjelenést követően hamarosan kultikus státuszba emelkedett. Így elkerülhetetlenné vált a képregény-adaptáció folytatása, még ha a rendezői széket ezúttal Matthew Vaughn helyett Jeff Wadlow vette át, és ezzel eltűnt valami az első rész magától értetődő coolságából. A második rész egyrészt sokkal komolyabb témákkal foglalkozik, másrészt valahogy nehezebb elhinni az egészet. A verekedés mellett megjelennek a filmben a kamaszok legnagyobb problémái: hogy rájöjjenek kik is ők valójában, mi a helyes út számukra, és hogy be tudjanak illeszkedni egy közösségbe. Mindy próbál egyszerű lányként viselkedni, és elnyomni magában Hit Girlt. Így kapunk egy kis Mean Girlst, ahol a menő lányok veszik őt kezelésbe, és megpróbálják  a saját szintjükre lebutítani őt. Az itt elhangzó életbölcsesség, az „Alkonyat, Channing Tatum, Union J. Ez biológia ribi, ne küzdj ellene!” egyszerűen fergeteges.

  A másik oldalon ott van Dave, aki szintén egy csapathoz szeretne tartozni, ezért csatlakozik az Örök Igazsághoz. Zseniális, amikor a csapattagok elmesélik szuperhőssé válásuk motivációját, főleg amikor Dave legjobb barátjára kerül a sor. Mégis ezekkel a szuperhősökkel van egy kis problémám. Számomra túl hihetetlen, hogy onnantól kezdve, hogy emberéleteket is követel a harcuk, a küzdősportokban valószínűleg sosem jeleskedő számítógép geekek nem ijednek meg, és ugyanúgy felhúzzák a maszkjukat egy csatába hívó tweetre. Másrészről, ha nem vesszük az egész sztorit túl komolyan, akkor remekül fogunk szórakozni. A poénok ütősek, még olyan szuper kikacsintásokat is kapunk, mint az I hate reboots pólófelirat. A hányós rész azért nem kellett volna, de végül is az elsőben ezt legalább megúsztuk, folytatást tekintve még belefér.

  A Kick-Ass 2 ugyanúgy rétegfilm, mint az első része. A saját közönségének körében azonban legalább olyan szórakoztató lesz, mint a Vasember 3, csak épp kissé fapadosabb kiadásban.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon