MENÜ
 • Filmkritika: Kémesítve

  Szuperkém galambbőrben.

  A rendkívül magabiztos kém, Lance Sterling egyik akcióját követően sokak számára úgy tűnik, hogy lenyúlt egy tömegpusztító fegyvert, ezért az egész ügynöksége őt kezdi üldözni. Egyedül a különc feltalálóra, Walterre számíthat, hogy tisztázza a nevét, azonban Walter egyik új találmányának köszönhetően véletlenül galambbá változtatja magát. Így ugyan tökéletesen tud inkognitóban maradni, de nehezebb is felvennie a harcot az ellenfeleivel.

  Talán elsőre elég furcsa az a koncepció, hogy egy galambbá változtatott kémnek kell megmentenie a világot, de a Blue Sky Studios szokatlan és kissé esetlen ötlete mégsem torkollik kudarcba. Nem ettől a fordulattól lesz ez a kémfilm különleges, hanem attól, hogy az egyik főszereplővé emelik a háttérben dolgozó, menőbbnél menőbb kütyükért felelős feltalálót. Nekem már a legutóbbi Bond-filmekben is Ben Whishaw Q-ja volt a kedvencem, így nálam ezzel már előnnyel indítottak. Walter pedig alapvetően az a karakter, akinek igazán lehet szurkolni. Egy családi tragédiának köszönhetően olyan eszközökkel szeretné megmenteni a világot, amikkel le lehet fegyverezni a rosszfiúkat, de senkinek sem esik baja. Még a saját életét sem fél kockáztatni, ha ezzel másokét mentheti meg, és változtathatja meg a gondolkodásmódjukat örökre.

  Neki köszönhetően Lance, aki addig minden utasítás ellenére mindig a saját feje után ment és csak egyedül volt hajlandó a terepen dolgozni, megtanulja azt, hogy milyen is a csapatmunka, és egy igazi barátra tesz szert Walter személyében. Mégsem ő, a menő kém a film igazi sztárja, hanem a kocka Walter, aki könnyedén kivívja a szimpátiánkat, és miközben annak drukkolunk, hogy sikerüljön Lance-szel együtt megmentenie a világot a sajátos módszereivel, még afölött is szemet tudunk hunyni, hogy a poénok nem éppen erősek, és az egész galambos szál egy kicsit suta. Arról nem is beszélve, hogy a magyar szinkron ezúttal kivételesen valami pluszt is hozzátehetett az eredeti filmhez. Nyilván Will Smith és Tom Holland párosa se lehet rossz, de Nagy Ervin is remek munkát végzett, Puskás Peti pedig egyenesen parádézott és igazi telitalálatnak bizonyult a kissé fura és különc feltaláló megszólaltatására.

  Nick Brunónak és Troy Quane-nek a Blue Sky Studios csapatával karöltve sikerült egy rendkívül kellemes meglepetést kihoznia egy nem túl életképes alapötletből és a Kémesítve Walter karakterének köszönhetően egy igazán szerethető animációs film lett.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon