MENÜ
 • Filmkritika: Így neveld a sárkányodat 3.

  Így engedd el a legjobb barátodat.

  Hablaty a Hibbant-sziget vezetőjeként egyre több megmentett sárkánynak nyújt menedéket. Ezzel lakóhelyük nemcsak túlzsúfolttá válik, de a sárkányvadászok szemében is egyre kecsegtetőbb célpont lesznek. Ezért Hablaty elhatározza, hogy megkeresi a világ peremén túl levő legendás, titkos világot, hogy ott találjon biztonságos, új otthont népe és a sárkányok számára. Az idő pedig sürgeti, mivel a nyomukban jár a könyörtelen éjfúria vadász, Mogor, aki egy fényfúria segítségével próbálja csapdába csalni Fogatlant.

  Kilenc éve egy különös barátság lopta be magát a szívünkbe, amikor egy kisfiú a népe tradícióival ellentétben nem ellenségként tekintett egy segítségre szoruló sárkányra. Az Így neveld a sárkányodat 2. viszont egy óriási kérdőjelet hagyott maga után azzal, hogy hogyan lehetett lecserélni az eleinte makacs, de óriási szívű apafigurát a hirtelen felbukkanó, Hablatyról éveken keresztül tudomást sem vevő anyára. Valkának a befejező részben sem sikerült megkedveltetnie magát velem, ahogy számomra Hablaty barátainak többsége is inkább fárasztó, mint érdekes, vagy vicces. Humor tekintetében még mindig jelentős lemaradása van a DreamWorksnek a Pixarhoz képest, a technika terén viszont látványos a fejlődés, és egészen lenyűgözőre sikeredett az animáció a titkos világ részletgazdagságával, a sárkánypikkelyek aprólékos kidolgozottságával, vagy a végtelennek tűnő víztükör ábrázolásával.

  Ez a trilógia Hablaty és Fogatlan miatt működik, akiknek a barátsága szívet melengető, és ezúttal egy teljesen új szintre lép. Miközben Hablatytól mindenki azt várja el, hogy végre vegye feleségül Astridot, Fogatlan fejét is elcsábítja egy gyönyörű fényfúria. A film egyik legjobb jelenete, ahol Fogatlan idegesen és esetlenül próbál udvarolni a fényfúriának, miközben Hablaty próbál neki segíteni a part mögötti bozótosból, hogy lenyűgözze a kiszemeltjét. Hablaty felnövésének története elérkezik arra a pontra, ahol fel kell ismernie, hogy ha igazán szereti Fogatlant, akkor el kell őt engednie, hogy a saját útját járja egy fajtársával. A befejezés így egészen meghatóra sikerül, és tökéletesen zárják le azoknak a szereplőknek a sorsát, akik igazán hozzánőttek a szívünkhöz a három rész során.

  Dean DeBlois két csodálatos jelenettel engedi el főhősei kezét, melyekre a Pixar is csak elismerően bólogathat.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon