MENÜ
 • Filmkritika: Harmadnaposok

  Az ausztrálok elkészítették saját verziójukat a Másnaposokra egy birkával, drogokkal és idióta barátokkal.

  A brit David (Xavier Samuel) Tuvalu szigetén nyaral, ahol megismerkedik az ausztrál Miával (Laura Brent). Az együtt töltött röpke idő alatt úgy egymásba szeretnek, hogy rögtön össze is akarnak házasodni. A fiú hazarepül, összeszedi három idióta barátját, és elutaznak Ausztráliába a nagy eseményre. Itt David megismerkedik Mia családjával: politikus apjával, álleszbikus testvérével, kokaint sem megvető anyjával, és apja kampányállatával, Kisokossal… Aztán persze semmi sem úgy sikerül, ahogy kellene, még egy mérges drogdíler is el akarja rontani az esküvőt, ami így határozottan David és Mia legemlékezetesebb napjává válik.

  Először is nem igazán értem miért hasonlítja mindenki ezt a filmet a Másnaposokhoz. Az rendben van, hogy itt is van egy esküvő, egy legénybúcsú, haverok meg egy állat, de itt a fiúk nagyjából emlékeznek arra, hogy mi történt az utolsó szingli bulijukon, és ez annyira nem is fajsúlyos része a történetnek. Sokkal inkább hasonlítható a film az Amerikai pite 3-hoz, hiszen itt is leginkább az esküvő köré építik a bonyodalmakat, és előszeretettel alkalmaznak altesti és gusztustalan poénokat. Megértem, hogy sokkal eladhatóbb ezzel a magyar címmel a film, de sokan csalódni fognak, ha úgy ülnek be rá, hogy egy Másnaposok 3-at akarnak nézni.

  A legnagyobb csalódás viszont azért éri a nézőt, mert a film egyáltalán nem vicces. A poénok zöme erőltetett és buta. Ez alól csak pár kivétel van, mint például az esküvői beszéd, a kisminkelt birka (valljuk be, a fordítók a címmel mellélőttek, de a Kisokos név azért elég ütős lett), a Jokernek maszkírozott Erzsébet királynő poszter, és néhány meleg vicc. De amikor azon kellene nevetnem, hogy a két szereplő egymás felé szalad, de végül csók helyett a fejük koccan össze, vagy amikor könyékig turkálnak a srácok a birka fenekében, hogy kotonokba csomagolt kokaint szedjenek ki, az nekem nem megy. Az ilyeneket egyáltalán nem találom viccesnek.

  A forgatókönyv gagyi, a vágás sem sikerült jól, a színészi játék is teljesen átlagos. Pedig még Olivia Newton-Johnt is előkapták, és talán még ő teljesít legjobban az anyósszerepben. Rebel Wilsonban már a Várandósokban is láttam fantáziát, szerintem nagyon jó karakterszínész lehet, de eddig még nem találták meg a tökéletes szerepek a vicces, butus duci lány karakterére. Kris Marshall és Kevin Bishop kettőse akár szórakoztató is lehetett volna, de Marshall egyszerűen olyan bunkó és idegesítő, hogy a puszta jelenlétével fel tudott húzni. Talán csak Bishop és Wilson közös jeleneteiben van meg a kémia, a humor és az elégséges színészi játék, de sajnos hamar feltűnik ilyenkor a színen Marshall, és magával rángatja a haverját.

  A Harmadnaposok egy nagyon rosszul sikerült alkotás, amit sajnos csak jó sok alkohollal lehetne élvezni, hogy utána ne is emlékezzünk arra, amit láttunk.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon