MENÜ
 • Filmkritika: Halálod appja

  Egy démonian okos alkalmazás.

  Quinn (Elizabeth Lail) kollégáihoz hasonlóan letölt a mobiljára egy applikációt, ami megmutatja, hogy pontosan mennyi idő van még hátra az életéből. Csakhogy Quinnek a többiekkel ellentétben nem jósol boldog nyugdíjas éveket: kevesebb, mint három napja maradt. Miközben a hype-olt alkalmazással kapcsolatban a legtöbben szkeptikusak, Quinn egyik betege azt állítja, hogy a barátnője halálát pontosan megjósolta az app, és már neki sincs sok hátra. A fiú is akkor hal meg, amikor a telefonján lejár a visszaszámláló, Quinn pedig egyre furcsább dolgokat kezd el látni.

  A kör óta tudjuk, hogy bizonyos technikai vívmányok a végzetünket okozhatják. A VHS aranykora helyett azonban már olyan világban élünk, ahol a legkülönbözőbb applikációk határozzák meg mindennapjainkat. Így a kivételesen remek magyar címmel rendelkező Halálod appja alapötlete egyáltalán nem rossz vagy elrugaszkodott. A legnagyobb probléma az, hogy az első nagyjátékfilmjét elkészítő Justin Dec nem igazán tudta eldönteni, hogy milyen irányba is haladjon. A kezdés hatásos: az átlagos tinilány, akinek az applikáció csak néhány órát jósol, nem ül be a részeg barátja mellé a kocsiba, és hazasétál a sötétben, ami számos lehetőséget nyújt az ijesztgetésre. A fiú a kocsijával egy árokban köt ki, és a lány az anyósülésen ülve garantáltan nem élte volna túl a balesetet, de ennek ellenére sem tudja kicselezni az applikációt és elkerülni halálának megjósolt időpontját.

  Dec azonban többel akart előállni egy szokásos alacsony költségvetésű horrorfilmnél, így Quinnek nemcsak a letörölhetetlen applikációval gyűlik meg a baja: magát okolja az édesanyja halála miatt, ami hatással van a viszonyára édesapjával és a húgával is, ráadásul a munkahelyén a főnöke is zaklatja őt, de mégsem a férfit rúgják ki, hanem Quinnek kell távoznia kórházból. Ráadásul elindul egy olyan reménykeltő szál is, amiben Quinn egy másik leendő áldozat és két vicces mellékszereplő, egy techguru telefonárus és egy szokatlanul laza pap segítségével felveszi a harcot, és megpróbálja kicselezni a halált. Ebből valami egészen fergetegeset is ki lehetett volna hozni, ha Tom Segura és P.J. Byrne köré összeterelik az Appatow-istállót, akik marihuána füstben úszva, az egészet teljesen komolytalanul véve a legelszálltabb módon szálltak volna szembe a végzettel. Ezeket a remek karaktereket ejtve sajnos Dec hamar újra komolykodni próbál, amihez a forgatókönyv nem elég erős, így a film utolsó harmada már fárasztóvá és kínossá válik.

  Aki Halloween környékén néhány hatásos jump scare-re vágyik, az megtalálhatja a számításait a Halád appjában, amiből azonban sokkal többet is ki lehetett volna hozni, ha a vígjátékok irányába tolódik el. Ha valóban megvalósul a lezárásban beharangozott folytatás, akkor azt ennek fényében Segura és Byrne karakterei köré építve kellene megvalósítania a beszívott Seth Rogennek és haverjainak.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon