MENÜ
 • Filmkritika: Fogadom

  Elgondolkodtatok már azon, hogy vajon a szerelmeitekbe akkor is bele szerettetek volna, ha más körülmények között találkoztok? Akkor is ugyanúgy alakultak volna a dolgok? A Fogadom című film pontosan ezt a szituációt dolgozza fel.

  Leo (Channing Tatum) és Page (Rachel McAdams) évek óta szerelmesek egymásba, már házasságon is túl vannak. Egy téli estén hazafelé tartanak, amikor a pirosnál álló autójukba hátulról beleszalad egy kamion. Page kiesik a szélvédőn keresztül. Az orvosok egy darabig mesterséges kómában tartják, ám amikor felébred, nem ismeri fel Leót. AZ elmúlt öt év teljesen kiesik az emlékezetéből, az utolsó dolog, amire emlékszik, hogy jogot hallgat, és Jeremy menyasszonya. A probléma csak az, hogy a családjával már öt éve nem beszélt, a jogot abbahagyta és művész lett, Jeremyt pedig Leóra cserélte. Az új élete teljesen idegen számára, az orvos tanácsára mégis hazamegy azzal a férfivel, aki számára most abszolút ismeretlen, hogy minél hamarabb felépüljön. Leo mindent elkövet, hogy felesége amnéziája elmúljon, de akármennyire is próbálkozik, a lány már nem érez iránta semmit. Leo azonban nehezen ad fel bármit is…

  A Valentin nap és a Nem kellesz eléggé íróinak köszönhetően idén sem maradnak alkalomhoz illő film nélkül a romantikus filmekre éhező szerelmespárok Valentin napon. Az előzetes nem csigázott fel túlzottan, az egyetlen csábító dolog benne Tatum testének látványa volt. A film se kezdődött túl biztatóan, az első mondat Tatum szájából mikor kijönnek a moziból, hogy mielőtt bementek volna, még kisebb volt… Persze a hóra értette. Page sérülését pedig az okozza, hogy kikapcsolja a biztonsági övét, mert az autóban szexeléstől könnyebben teherbe esik az ember. Mindezt fokozzák még egy érthetetlen és gyomorforgató poénnal az autóban fingásról, ahol Page inkább feltekeri a kocsi ablakát, minthogy letekerné, és vesz egy mély lélegzetet Leo szellentéséből, mert ő bizony ennyire szereti Leót. És Leo ettől teljesen elájul, és kijelenti, hogy ő is annyira, de annyira szereti a lányt. Ekkor már azt gondoltam, hogy nagy a baj, de szerencsére jött az a bizonyos baleset, és ezzel a film is elkezdett élvezhetővé, sőt egyre jobbá válni.

  A készítők azért követtek még el hibákat: a fodrász a film második felében végig bünteti a néző szépérzékét a vidékre visszatérő Page új frizurájával, ami külön életet él McAdams fején, illetve a családi titok kiderülése se túl megrázó a szereplők előadásában, még akkor sem, ha már évekkel ezelőtt egyszer átélték azt. Itt szokatlan módon még Jessica Lange is halovány teljesítményt nyújt. McAdamsnek a frizurája ellenére is jól áll, ahogy zavart tekintettel próbál visszaemlékezni. Tatum pedig annyira imádnivalóan próbálkozik, olyan szerelmes, és annyira megsajnáljuk, hogy akaratlanul is azon kapjuk magunkat, hogy azért drukkolunk, hogy Page emlékei végre térjenek már vissza, és legyenek újra szerelmesek, mert Tatum annyira megérdemelné. Az egyetlen hiba abban, hogy a szerepre Tatumot választották, azon kívül, hogy a kiborulós jelenetek nem igazán mennek neki, az az, hogy személyével szinte hiteltelenné vált a film. Hiszen melyik nő ne szeretne bele? Melyik nő nem örülne annak, hogy amikor felébred a kómából, közlik vele, hogy olyan félisten férje van, mint Tatum. Még ha nem is emlékeznek semmire, szerintem tízből kilencen hazamennének vele, és boldogan élnének vele, míg meg nem halnak. Persze ha kevésbé vonzó szereplőt választanak, akkor meg kevesebb néző lesz kíváncsi a filmre. Szerencsére a történet megtörtént eseményeken alapul, így nem teljesen sablonos a befejezés, ami abszolút pozitívum. Illetve még ha Page frizurát nem is tud választani, a zenei ízlésével nincs gond, aki Lykke Lit hallgat és Robynra bulizik, az rossz ember nem lehet.

   

  Ha Valentin napon a barátnő választ filmet, szinte elkerülhetetlen, hogy sikeres legyen ez a film. A lányoknak szerintem a történet mindegy is, hiszen Tatum eleget meztelenkedik, de azért talán a fiúk sem fogják annyira unni ezt a filmet. Egy piros pontot mindenképp szerezni fognak azzal, hogy beülnek rá.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon