MENÜ
 • Filmkritika: Férfiak fecskében

  Felül semmi (alul is csak egy úszónadrág).

  Eric (Rob Brydon) a londoni könyvelő belefásult a munkájába és arra gyanakszik, hogy az önkormányzati képviselőnek frissen megválasztott felesége megcsalja őt az új főnökével. A mindennapi stresszt úszással próbálja levezetni. Az uszodában összetalálkozik egy csapatnyi lelkes szinkronúszó amatőrrel. Eric közli velük, hogy azért nem sikerül megvalósítaniuk az egyik figurát, mert páratlan létszámú a csapat, így azt javasolja nekik, hogy váljanak meg az egyik tagtól. A fiúk helyette rábeszélik, hogy csatlakozzon hozzájuk, ő pedig meglepő módon élvezni kezdi a medencében töltött időt a titkos szinkronúszó egylet többi tagjával. Amikor megtudják, hogy néhány hét múlva Milánóban amatőr férfi világbajnokságot tartanak, úgy döntenek, hogy elindulnak a versenyen.

  Oliver Parker kiváló brit humorral fűszerezett meg egy olyan sportfilmet, ami tökéletesen követi a műfaj hollywoodi szabályait. Adott egy rakás outcast figura, akikről első pillantásra nem feltétlenül gondolnánk, hogy valaha is sikeres sportolók lehetnek. Találnak maguknak egy edzőt, akivel aztán egy kemény felkészülési montázst követően eljutnak a nagy megmérettetésre, ahol nem lesznek tök utolsók. És mi ezen az ezerszer elsütött forgatókönyvön továbbra is remekül tudunk szórakozni, mert kiváló színészek alakításában jelenik meg egy olyan csapat, aminek könnyen tudunk teljes szívünkből szurkolni. Felszabadító látni, hogy ez a nyolc férfi, akiknek egy része a magány, kapuzárási pánik, sikertelen házasság után menekül ebbe a sajátos harcosok klubjába, megtalálja a boldogságot a sportban, a többiekkel együtt töltött időben, és bátran vállalják azt is, ha esetleg közben hülyét csinálnak magukból.

  Emellett olyan megható pillanatok is megbújnak a filmben, mint az, hogy az egyik csapattag úgy tesz, mintha még mindig élne a felesége, mert nem tud megbirkózni szerelme halálával, vagy amikor a fiúk egy vita kellős közepén automatikusan egy emberként fedezik a bajba keveredett társukat a rendőrök előtt. Nyolc fő között viszont nem egyszerű igazságosan szétosztani másfél órányi játékidőt, így van olyan szinkronúszó, akit szinte észre sem veszünk, hogy végig ott van. A verseny eredményhirdetésénél sikerül elkerülni a túl kiszámítható befejezést, ráadásul annyira jól találják el, hogy talán már teljesen felesleges is volt még egy jelenetet betenni mögé. Ezeket az apróságokat azonban el lehet nézni, olyan könnyedén ragad magával és mosolyogtat meg folyamatos ez a film.

  A Férfiak fecskében egy igazán szerethető feel good movie, ami tökéletes szórakozást biztosít a nyári uborkaszezoban.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon