MENÜ
 • Filmkritika: Elpuskázva

  Ha azt hinnénk, hogy Vince Vaughn és egy spermadonoros téma kombinációjából csak rossz sülhet ki, akkor nagyot tévedünk.

  David Wozniak (Vince Vaughn) egy nagyra nőtt gyerek, aki a családi húsüzemben dolgozik, de jelentős adósságot halmozott fel, amit az uzsorás rossz fiúk be is akarnak rajta hajtani. Folyamatosan csődöt mond és csalódást okoz a családjának. Ráadásul még a barátnője is bejelenti, hogy terhes, de mivel Davidet nem tartja elég felelősségteljesnek, úgy dönt, hogy egyedül akarja felnevelni a gyereket. Mikor David egyik este hazatér, egy ügyvéd várja a lakásában és közli vele, hogy az általa képviselt spermabanknál történt egy kis kavarodás David ’90-es években leadott mintáival. Ugyanis minden ügyfelük Davidet választotta, aki ennek köszönhetően 533 gyerek biológiai apja, akik közül száznál is többen összefogtak, hogy jogi úton arra kötelezzék a spermabankot, hogy fedjék fel a Starbuck nevű spermadonor kilétét. David megkapja a gyerekei személyes profiljait, kíváncsiságból felkutat néhányat, és megpróbál segíteni az életükben, akik aztán az ő életében is jelentős változásokat és szemléletváltásokat hoznak.

  DELIVERY MAN

  Az Elpuskázva a kanadai Starbuck című film remake-je, és a furcsaság az, hogy gyakorlatilag szinte ugyanazt a történetet játszatják el hollywoodi színészekkel, ráadásul még a rendező személye sem változott. Ken Scott igyekszik megfelelni az amerikai igényeknek, így nem annyira művészieskedő, az álomgyári ízlésnek megfelelő, kevésbé kreatív megoldásokat alkalmaz. Az alap sztori elég meredek, de teljesen hihetően tudják tálalni. David első gyerekénél kicsit megijedünk, hiszen a felkeresett srác egy NB I-es kosaras, de aztán a színész és az életmentő mellé kapunk kevésbé tökéletes utódokat is drogfüggő lány, és fogyatékos fiú személyében. És valahol itt kezdjük azt érezni, hogy ennek a filmnek lelke is van.

  20131227_elpuskazva3

  És ezen bizony meglepődünk, hiszen a főszerepben Vince Vaughnt látjuk, akitől leginkább átlagos minőségű komédiázást kaptunk eddig. Most is egy ugyanolyan lúzert alakít, mint a Gyakornokokban, aki aztán igyekszik mindent megoldani. És ezzel minden hibája ellenére is szerethetővé és szimpatikussá válik, akinek drukkolni lehet. Az idióta, többgyerekes haverja, a Városfejlesztési osztályból ismert Chris Pratt szállítja a legütősebb poénokat a bizonyítani vágyó, de Davidhez hasonlóan szerencsétlenkedő  ügyvédként. Mellettük a fiatal színészek is próbálják kihasználni röpke lehetőségüket: közülük a nagy kiugrásra váró, kávézóban dolgozó színész, Jack Reynor, és a drogról leszokni próbáló Britt Robertson emelkednek ki.

  Az Elpuskázva nem az év legjobb vígjátéka, de egyértelműen egy kellemes meglepetés Vince Vaughntől, kedves történettel, néhány jó poénnal, és olyan szuper filmzenékkel, amiket például a The Strokes, az EELS és DeVotchKa szolgáltat.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon