MENÜ
 • Filmkritika: Démoni doboz

  A Jumanji óta minden gyerek tudhatná, hogy nem szabad kinyitni rejtélyes dobozokat, mert abból csak baj lesz…

  A Démoni doboz főhőse, Emily (Natasha Calis) valószínűleg túl fiatal ahhoz, hogy a fent említett alkotást látta volna. Egy kirakodóvásáron megpillant egy fadobozt, és megveteti magának édesapjával (Jeffrey Dean Morgan). A dobozon nincs semmilyen zár, a kislány pedig nem tanul abból a megállapításból, hogy ez azért lehet, mert a készítője nem akarta azt, hogy kinyissák. Az éjszaka közepén a doboz hívni kezdi Emilyt, akinek sikerül kinyitnia, ezzel azonban egy ősi héber szellemet enged szabadjára, aki a testébe költözve el akarja venni az életét. Mivel szülei nem olyan régen váltak el, mindenki úgy gondolja, hogy furcsa viselkedése ennek köszönhető. Apja azonban a doboz miatti furcsa ragaszkodás miatt lassan rájön, hogy a háttérben valami sokkal ijesztőbb dolog áll.

  Már a film elején rögtön beparáztatnak minket, hogy az igaz történet alapján készült. Igazából azonban a filmnek csak annyi a valóságalapja, hogy valaki az eBayre felrakott egy dobozt, aminek az összes tulajdonosa furcsa jelenségeket tapasztalt. Az előzetes alapján egy elég hátborzongató filmet várunk,de sajnos nem ezt kapjuk. A másfél óra során valahogy egyszer sem kapunk olyan jelenetetet, ahol összerezzennénk. Sokszor felkészítenek rá minket arra, hogy na majd most, de aztán a végén mégse az sül ki belőle. És ha az ember egy ördögűzős horrorra ül be, akkor ennek az élménynek az elmaradása igen nagy baj.

  A forgatókönyv lapos, a karakterek kidolgozatlanok. Az már egyenesen megmosolyogtató, ahogy a szülők kibékülésének lehetőségét megszellőztetik néhány helyen. A végére azért egy kicsit csak összekapják magukat az alkotók, és a fogkihullós résztől végre felpörögnek az események. Az ördögűzés már elég jól sikerül, itt végre a látványra sem lehet panaszunk, nem úgy mint a film elején látott halálesetek ábrázolásánál, amelyek inkább egy Ördögűző-paródiába illettek volna bele. Aztán mikor azt hinnénk, hogy a forgatókönyvírók túl szépen akarják ezek után lezárni a történetet, szerencsére kapunk a végére még egy okos húzást.

  A film legnagyobb erénye a zene, ami tényleg hátborzongató, és a színvilág is elég jól sikerült. Ehhez kellett volna társulni egy félelmetesebb, kidolgozattabb történetnek, és akkor nem lehetne okunk a panaszra. Az amerikai mozikasszáknál a film nagy meglepetésre mégis kiválóan teljesít, simán lekörözte a Fékezhetetlent, és már bőven vissza is hozta a gyártási költséget.

  Aki az előzetes alpján egy olyan filmre számít, ami méltó utódja lehetne az Ördögűzőnek,az nagyot fog csalódni. De a film alapsztorija kissé felturbózva ideális lehet arra, hogy egy gyerektáborban éjszaka a tűz körül azzal riogassunk pár nyolc évest.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon