MENÜ
 • Filmkritika: Csekély esély

  Sztárom helyett külügyminiszterem a párom.

  A szabad szájú újságíró, Fred (Seth Rogen) felmond a munkahelyén, ezért a legjobb barátja, Lance (O’Shea Jackson Jr.) elviszi őt egy partiba, ahol összefut egykori bébiszitterével, Charlotte-tal (Charlize Theron). Charlotte az USA külügyminisztere, aki az elnök (Bob Odenkirk) támogatásával indulhat a következő választáson. A felmérések alapján kicsit humorosabbnak kellene lennie, ezért felveszi Fredet, hogy ő írja meg a beszédeit. Miközben Fred elkíséri Charlotte-ot az összes külföldi útjára, egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A kampánystáb szerint azonban ez a románc könnyedén véget vethet Charlotte elnöki álmainak.

  Jonathan Levine sokkal többre képes agyatlan vígjátékoknál, és ezt bizonyította már többek között egy remek dramedyvel (Fifti-fifti) és egy zombis romantikus filmmel (Eleven testek). A Csekély esély egy kicsit a kettőnek a keveréke: ismét Seth Rogennel forgatott, a középpontban pedig újra egy látszólag össze nem illő pár között bontakozik ki egy lehetetlennek tűnő románc. A romantika és a humor kellő arányban vegyül, és furcsa módon még az olyan neccesebb poénokat sem érezzük vállalhatatlannak, mint amikor Fred a szakállára élvez. Sok múlik persze a színészeken is, és Rogen szokás szerint hozza a tőle megszokott, laza, szerethető mackót, míg Theron ismét megmutatja, hogy remekül áll neki a komédia műfaja is (habár ezúttal nincs akkora lehetősége a sziporkázásra, mint a zseniális Pszichoszingli esetében). June Diane Raphael is kiváló Charlotte kampánystábjának kissé karót nyelt tagjaként, Alexander Skarsgård és Andy Serkis viszont már nem tudta megtalálni a megfelelő határvonalat a karakterei megformálásakor, és ők már túl ripacskodóvá váltak.

  Habár a kezdetektől fogva borítékolható, hogy a főhősök össze fognak jönni a film egy bizonyos pontján, a románc kimenetele cseppet sem tűnik biztosnak. A forgatókönyv ráadásul még olyan, elsőre váratlan témákat is érint, mint hogy milyen mértékben érdemes Charlotte-nak politikai kompromisszumokat hoznia: feladhat-e egy olyan programpontot az elnök támogatásáért cserébe, ami már kamaszkorától fogva a szívügye. Chambers elnök, aki magasról tesz a környezetvédelemre befolyásos támogatói érdekei miatt, nyilvánvaló fricskája Trumpnak. Arra azonban valószínűleg a forgatókönyvírók sem számítottak az ukrán elnökválasztás előtt, hogy nem is annyira földtől elrugaszkodott az az ötlet, hogy egy olyan színész legyen egy ország első embere, aki korábban a televízióban játszott elnököt.

  A Csekély esély egy szórakoztató nyári romkom, ami meglepő módon magasan felülmúlja az előzetes elvárásokat.

  Ajánló

  Világsztárokat jelentett be a STRAND

  Íme a Balaton Sound aftermovie-ja

  Lenny Kravitz és Marshmello is jön a Voltra