MENÜ
 • Filmkritika: Csajkeverők

  Három srác barátsága jelképeként szinliségi fogadalmat tesz. Egyikőjük sem gondolj azonban, hogy ezt sokkal nehezebb lesz betartani, mint ahogyan azt elképzelték.

  Mikey (Michael B. Jordan) jóképű orvos, a felesége mégis megcsalja őt. Két legjobb barátja, Jason (Zac Efron) és Daniel (Miles Teller), hogy szolidaritást vállaljanak vele, megfogadják, hogy egyikőjük sem megy bele kapcsolatba, amíg Mikey ki nem heveri a válást. Csakhogy Mikey és az exe újra összejárnak szexelni, Daniel és a csajozásban segítő bajtársa, Chelsea (Mackenzie Davis) se szed fel már másokat, inkább együtt töltik az estéiket. Jason pedig újra találkozik azzal a lánnyal, Ellie-vel (Imogen Poots), akitől egyik reggel sietve lépett le, mert azt hitte, hogy prosti. Miután tisztázták a félreértést, egyre többször találkoznak, sőt Ellie még a szüleinek is bemutatja Jasont. A fiúk persze végig titkoljál egymás elől, hogy komolyabb kapcsolatba keveredtek, és mikor ez kiderül, bombaként robban közöttük.

  AWOD_DAY_24_0513.NEF

  Furcsa látni, ahogy az amerikai filmipar legújabb generációjának néhány tehetsége ilyen típusú filmeket vállal el, hogy felkerüljön Hollywood A-listájára. Miles Tellert eddig itthon leginkább csak hasonlós stílusú, kevésbé jól sikerült vígjátékokban láthattuk moziban (Project X  – A buli elszabadul, Képszakadás), holott az Engedd el!-ben egy kisgyerek elgázolásával megbirkózni próbáló kamaszaként Nicole Kidman oldalán, illetve a The Spectacular Now szerelmes fiújaként már megmutatta, hogy sokkal többre is képes. Michael B. Jordan a Fruitvale Stationnel nyűgözte le a közönséget. A High School Musicalből kinőtt Zac Efron Az újságos fiúban bizonyította, hogy nemcsak a külseje miatt van helye a vásznon. Imogen Poots A búcsúkoncertben bizonyult iszonyú izgalmas színésznőnek, habár az azt követő alakításai (A szenvedély királya, Mocsok) már kevésbé voltak meggyőzőek.

  AWOD_R2_b2-74_12_CC_rgb

  Rajtuk nem is igazán múlik semmi, Efron és Poots között remekül működik a kémia. Mackenzie Davisbe mi is simán bele tudunk szeretni, ahogy a zongoránál ülve énekel, és tökéletes koreográfiával szedik fel egymásnak a kiszemelteket Miles Tellerrel. Jó látni, amikor ezt a bevált formulát egyszer csak felrúgják, és nem élnek a lehetőséggel, mert rájönnek, hogy már nem csak egymás legjobb barátai szeretnének lenni. Michael B. Jordan pedig hihetetlenül cuki, ahogy összetört szívével semmire sem vágyik jobban a feleségén kívül, mint hogy egy nagy doboz fagyival vigasztalódjon.

  That-Awkward-Moment-Zac-Efron

  A forgatókönyv viszont egyáltalán nem életszerű. Érthetetlen, hogy a srácok egy egyszerű fogadalom miatt nem merik mások, illetve néha maguk számára sem beismerni, hogy bizony egy komolyabb szintre lépett a kapcsolatuk valakivel. Jasonnél ez alapvető probléma: az értelmezhetetlen magyar cím egyáltalán nem tükrözi az angol eredetit, ami arra a kínos pillanatra utal, amikor egy lány azzal kezdi a mondatát, hogy „szóval”, majd felteszi a kérdést, hogy hová tart a kapcsolatuk, ennek pedig szakítás lesz a vége. Rendben van, hogy nehezen ismeri be, hogy komolyan jár már valakivel, de amikor egy egész jelenet azt vezeti fel, hogy egy kínos alapszituációt követően milyen jól összebarátkozik Ellie apjával, akkor utána teljesen érthetetlen, hogy a fogadalma miatt nem megy el az apa temetésére. A másik gond, hogy a film nem igazán vicces, nincsenek benne ütős poénok, ami egy romantikus komédiánál semmiképp sem előny. Vagy amit annak szántak, azon nem nevetett senki. De legalább hányós poénokat nem erőltették bele. Egy vizuális momentumot viszont mindenképp érdemes kiemelni a filmből: amikor a meztelen Zac Efron a wc-n fekve telefonál. Sajnos ezt nem élvezhettem ki tökéletesen, mert a sajtóvetítésre épp akkor toppant be egy eltévedt osztály, és a vásznat eltakarva előttem vágtak át.

  A Csajkeverők egy teljesen semleges romantikus film Hollywood ifjú trónkövetelőivel a főszerepben, akikre viszont nem emiatt a film miatt fogunk majd  emlékezni.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon