MENÜ
 • Filmkritika: Bébi úr

  Amikor a bébi hordja az (öltöny)nadrágot a családban.

  A határtalan fantáziával rendelkező Timet elhalmozzák a szülei a szeretetükkel. Amikor azonban megszületik, pontosabban taxin megérkezik a kisöccse, ő kerül a család figyelmének a középpontjába. Mégis Tim az egyetlen, aki szerint valami nem stimmel a testvérével. A baba ugyanis tud beszélni, és azzal a küldetéssel bízták meg, hogy akadályozza meg azt, hogy az újdonsült szüleinek a munkahelye piacra dobja az örökké kölyöknek maradó kiskutyát, ami eltántoríthatja a felnőtteket a gyerekvállalástól.

  A Dreamworks régen állt már elő egy igazán eredeti ötlettel, a forgatókönyvet jegyző Michael McCullersnél viszont kreativitásból nem volt hiány. A kisbabákat itt nem a gólya hozza, hanem egy csúszdán keresztül jutnak le a családjukhoz, ha erre a feladatra választják ki őket. Többen közülük azonban a gyerekkort átugorva rögtön munkába is állnak, és felnőttekként viselkednek kisgyerek testben. Bébi úr egyetlen célja, hogy sikeresen teljesítse a küldetését, és minél hamarabb visszajusson a munkahelyére, ahol ennek következtében minden valószínűség szerint egy komoly előléptetés vár rá. De vajon tényleg fontosabb a karrier, mint a család? A Bébi úr nem várt módon gondolkoztatja el a felnőtt nézőket erről, még akkor is, ha ehhez egy olyan irodát használ szemléltetésként, ahol egy arany bilin ülve lehet csodálni a szobához tartozó kilátást.

  Persze a központban mégiscsak a gyerek szórakoztatása áll, ami garantált a nagyszájú főhősnek, a főgonosz segítőjének és Tim fantáziájának köszönhetően. A történet különösen akkor indul be, amikor a két gyerek szövetkezik, és a legviccesebb képsorok azok, ahol épp jó testvéreknek próbálnak tűnni a szüleik előtt, miközben azért egymással is igyekeznek kiszúrni egy kicsit. Mindemellett a gyerekek is tanulhatnak abból, hogy milyen is az a szituáció, ha kistestvérük érkezik. Tényleg kevesebb figyelmet fognak kapni, és lehetetlen lesz kijönni az új jövevénnyel? Ilyen esetekben ez a film egy tökéletes felvezetése lehet egy szülő-gyerek párbeszédnek. Oké, fennakadhatunk azon, hogy miért nem furcsállja senki Timen kívül, hogy a testvére folyamatosan öltönyben feszít, vagy azon, ahogyan a két gyerek a saját erejüket meghaladó feladatokat teljesít, de miért is tennénk ezt? Remekül szórakozunk, majd összeszorul a szívünk, ahogy a bébi nyomait a cége szépen kitörli a családja házából és a szülei emlékeiből, miközben végig azon drukkolunk, hogy Bébi úr rájöjjön arra, hogy mi is számít igazán.

  A Dreamworks ugyan technikailag továbbra is elmarad a Pixartól, de szívben most sikerült utolérnie a riválisát egy imádnivaló, eredeti és tanulságos rajzfilmmel.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon