MENÜ
 • Filmkritika: A kis kedvencek titkos élete

  Két Lassie hazatalál New Yorkban.

  Max a világ legszerencsésebb kiskutyájának érzi magát addig, amíg gazdája, Katie egy nap egy másik kutyával, Duke-kal állít haza. Max eleinte nagyon nem örül az új lakótársának, és megpróbálja bemószerolni Duke-ot Katie előtt. Duke bosszúból kutyasétáltatás közben elsodorja Maxot a barátaitól, a végén azonban mindketten komoly bajba kerülnek: nyakörvek nélkül a sintérek kocsijában landolnak. Innen egy kissé őrült nyúl, egy tetovált disznó és egy leguán menti ki őket, akik a csatornában élő társaikkal épp az emberiség leigázásán dolgoznak. Maxéknak sikerül felbosszantaniuk a csoportot, így egy dühős állatsereggel a nyomukban próbálnak meg hazatalálni New Yorkban. Közben Max szembeszomszédja, Gigi egy mentőcsapatot szervez, és a barátja keresésére indul.

  2426_FPF_00478R

  Az Illumination Entertainment stúdió eddig egyszer nyúlt bele igazán a tutiba a Grúval, és kreatív ötletek helyett inkább annak folytatásával és a minyonos spin-offal próbáltak minél nagyobb összegeket leakasztani a mozikasszáknál. Valószínűleg én vagyok az egyetlen ember, aki szerint a Minyonok egy cseppet sem viccesek, és ennek ellenkezőjéről a Kis kedvencek titkos élete előtti rövidfilm sem tudott meggyőzni. Az Illumination Entertainment legújabb eredeti filmjével viszont megint nagyon ráérzett valamire, és az első előzetes óta emberek milliói már egy éve jobban várták ezt a nyarat, mint a karácsonyt. Cuki kisállatokkal nem nagyon lehet mellényúlni, és az alapötlet az otthon hagyott kedvencekről már Toy Storynál is bevált.

  2426_FPF_00264R

  Persze annál egy kicsit többre van szükség, mint amit a zseniális kedvcsináló trailerben láthattunk, és a készítők rögtön az elején le is tudják a System of a Downt hallgató uszkár és a hűtőt felzabáló macska remek montázsát, hogy utána belekezdjenek Maxék nagy kalandjába. Kreativitásból ezúttal nem volt hiány a stúdiónál, és a cuki szőrmókok mellett van itt egy őrült nyúl, egy kitetovált disznó, az ösztöneit legyőzni próbáló sólyom, rokkant kutya, krokodil és piton is. Az én kedvencem Chloe, a lusta, kövér, pimasz, nemtörődöm macska, akinek minden egyes megmozdulása imádnivaló (és ezt úgy sikerül elérnie, hogy nem is szeretem a macskákat). Ritkán örülök a magyar szinkronnak, de ezúttal Peller Anna telitalálatnak bizonyult. A történet viszonylag egyszerű, de az írok ezt olyan ötletes jelenetekkel fűszerezték meg, mint az, ahogyan Gigiék egy emeletes ház tetejéről lejutnak a csatornába.

  2426_SMX_DS_S0325P0230_L_COMPO_RENDER_0101R

  A cukiság faktor kimaxolva, jók a poénok, valamint rengeteg váratlan és szokatlan dologgal lepnek meg minket a készítők. Valami azonban mégsem stimmel teljesen: nincs igazi mondanivaló és talán hiányzik belőle egy kicsit a szív is. Remekül fogunk szórakozni, de közben nem hatnak úgy az érzelmeinkre, ahogyan azt például a Pixar már számtalanszor tette. A lehetőség adott volt Duke előző gazdájának történetével kapcsolatban, de nem tudtak ezzel igazán mit kezdeni, és a feldobott labda végül súlytalanul ért földet.

  Az eddigi év remekül alakul animációs filmek szempontjából: A kis kedvencek titkos élete hozza a Zootropolis, a Szenilla nyomában és A messzi Észak színvonalát. Az Illumination Entertainment idénre tartogatja még az Énekelj!-t is, két év múlva pedig Maxék ismét a vásznon lesznek. Remélhetőleg a rocker uszkár és Chloe még nagyobb szerephez jutnak majd a folytatásban.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Nyit a Dürer Öböl a Lupán

  Bulvár
  jún. 5., péntek

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon