MENÜ
 • Filmkritika: A kis kedvencek titkos élete 2

  Hógolyóék újra bevetésen.

  Max életébe ismét nagy változás köszönt be, amikor újabb lakók érkeznek gazdája otthonába: Katie összeköltözik egy férfivel, és hamarosan kisbabájuk születik. Max a kezdeti fenntartásai ellenére rendkívül megszereti az aprócska jövevényt, ami folyamatos aggodalmat vált ki belőle a kisbaba testi épsége miatt. Így jól jön egy kis vidéki vakáció, ahol Max a Kakas nevű juhászkutya segítségével próbálja megtalálni a benne rejlő magabiztos falkavezért. A kedvenc játékát Gigire bízza, ami véletlenül az egyik alsó szomszéd macskákkal teli lakásába kerül. Gigi így Chloe segítségét kéri, hogy tanítsa meg macskaként viselkedni, hogy észrevétlenül behatolva visszaszerezhesse a sípoló apróságot. Mindeközben Hógolyó magát szuperhősnek képzelve segít egy Daisy nevű kutyának kiszabadítani egy fehér tigrist egy gonosz cirkuszi igazgató fogságából.

  A kis kedvencek titkos élete három éve óriási sikert aratott a mozikban, és rendkívül hamar be is jelentették a folytatást. Az első rész sikere leginkább abban rejlett, hogy zseniálisan ragadta meg azt, hogy az egyes állatok vajon hogyan is viselkedhetnek és mit is csinálhatnak, ha nincs otthon a gazdájuk. Ezekből a pillanatokból viszonylag kevés jutott a folytatásra, pedig a kutyák autós utazása, vagy Chloe macskaviselkedés órái, és Gigi bevetése, amin kihasználja a macskák ösztönös viselkedését, a film legjobb jelenetei. Persze az első történet vázát sem ez adta, hanem két kutya kalandos hazatalálása. A készítők pedig ismét úgy érezték, hogy rá kell duplázniuk a bevált receptre.

  Így Gigiék aprócska akciója mellé két másik egymással párhuzamosan futó szál társul, mielőtt a három történet összeérne egy kissé túltolt akciójelenetben, ahol a házi kedvencek egy száguldó vonat tetején küzdenek meg a cirkuszigazgató farkasaival. Az egyikben Max vidéken lel rá Kakas segítségével a benne rejlő ösztönös bátorságra. A felvezetés ehhez remek, és kiválóan reflektál a mai világra: Max túlzottan stresszessé válik, mert folyamatosan aggódik Katie kisbabája miatt, ezért állandóan vakarózik, és az orvosi rendelőben várakozó macska ugyanolyan szórakoztató vendégszereplővé válik, mint az első rész rocker uszkárja. A farmon történő események azonban már kevésbé bizonyulnak izgalmasnak és eredetinek. Ehhez képest Hógolyó mentőakciója csak még erőltetettebb és szinte teljesen felesleges, ahol ráadásul Daisy habitusát tekintve egy az egyben Gigi klónja.

  Ha a történetet kissé túl is bonyolították az alkotók, azért a poénok továbbra is remekek, a magyar fordítás ezúttal is kiváló, és már az elején elérzékenyülünk Max ragaszkodásától a legújabb családtag iránt. Sajnos számos karakter ezúttal bántóan a háttérbe szorul. Talán ez Duke esetében nem annyira zavaró, de Chloéból jóval többet is kaphattunk volna, főleg úgy, hogy az új állatok egyike sem fog közönség kedvenccé válni.

  A kis kedvencek titkos élete 2 továbbra is imádni való és szórakoztató, de a kevesebb itt egyértelműen több lett volna egy egyszerűbb történettel, amelyben vonatos akciójelenet helyett inkább olyan pillanatokat kellett volna előtérbe helyezni, mint Gigi kiképzése és akciója.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon