MENÜ
 • Filmkritika: A hihetetlen család 2.

  Egy irdatlan jó folytatás.

  Miután a Parr család Aknakukac elleni küzdelme jelentős károkat okoz a városnak, ráadásul Aknakukacnak még sikerül is elmenekülnie, a kormány úgy dönt, hogy a szuperhősöknek vissza kell vonulniuk, és törvényellenessé válik, ha üldözőbe veszik a bűnözőket. Nyúlánykának egy milliárdos ekkor új állást ajánl: a ruhájába varrt kamerával kell Démonitor nyomába erednie, hogy megmutassák az embereknek, mivel is jár valójában a munkájuk. Így Bob marad otthon a gyerekekkel, aki kénytelen szembenézni Illana kamasz szerelmével, Will matek házijával és Furi ébredező szuperképességeivel.

  Brad Bird tizennégy évet várt arra, hogy folytassa A hihetetlen családot. Közben elkészítette a remekbe szabott L’ecsót és kipróbálta magát élőszereplős filmek rendezőjeként is, mielőtt megszületett volna benne az a történet, amit érdemesnek tartott arra, hogy A hihetetlen család 2. alapját adja. A film pontosan ott kezdődik, ahol az előző rész abbamaradt: a Parr család felveszi a küzdelmet Aknakukac ellen, de az akció nem egészen úgy ér véget, ahogy azt ők elképzelik. Tizennégy év alatt felnőtt az a generáció, amelyik még anno moziban látta a szuperhősfilmek egyik úttörőjét, de úgy sejtem, hogy a legtöbben közülük még most is be fognak ülni egy második körre, miközben új rajongókat is tud találni a legújabb Pixar-film. Ráadásul Birdék tökéletesen éreztek arra rá, hogy míg az előző részben Mr. Irdatlan került a középpontba, most itt az ideje, hogy Nyúlányka bizonyítson a terepen (különösen jól jön ez PR-szempontból a John Lasseter körüli botrányok fényében).

  Így Nyúlányka válik a kenyérkereső szuperhőssé, aki miközben a világ megmentésén fáradozik tökéletesen megkoreografált akciójelenetekben, furdalja a lelkiismerete is, amiért nincs ott a családja mellett. Mindeközben Mr. Irdatlannak háztartásbeliként kell helytállnia, ami egy szuperhős számára sem egyszerű feladat. Bob eleinte kialvatlanul, nyúzottan próbálja kihozni a helyzetből a maximumot, miközben valahol a lelke mélyén irigykedik a feleségére, de neki sem meri bevallani, hogy nem megy olyan simán minden otthon, mint ahogy azt elsőre gondolta, mert támogatni akarja a feleségét. Zseniális az a jelenet, amikor férfiúi dacból mégis beleássa magát a matekba, és addig nem adja föl, amíg nem képes segíteni Willnek a leckében.

  A gyerekeknél is az egyenlőség jegyében tolódik át a hangsúly Furira, akinél megjelennek az első szuperképességei, amik a film legviccesebb jeleneteit szolgáltatják. Mégis, annak következtében, hogy Illanának is jut egy szerelmi szál, ami remekül reflektál a Furi-támadás című rövidfilmre, Will számára sokkal kisebb szerep jut. Persze ezúttal sem maradhatott ki a Pixar egyik leginkább eltalált mellékszereplője, Elza sem, aki néhány percével képes ellopni a show-t. Az egyetlen kiemelhető negatívum a főgonosz, akinek a személye könnyen kitalálható, és hiába van meg a kellő motivációja, feleannyira sem érdekes, mint Parrék előző ellenfele.

  A hihetetlen család 2004-ben úttörője volt a szuperhősfilmeknek, és húsz Marvel produkció után is a műfaj iránymutatója tudott maradni a folytatás.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon