MENÜ
 • Filmkritika: 3 nap a halálig

  Kevin Costner a hatvanhoz közel is a rossz fiúkat üldözi, miközben még arra is marad ideje, hogy elsimítsa a családi problémáit.

  Ethan (Kevin Costner) a titkosszolgálat egyik legjobb embere. Az egyik akció közben váratlanul összeesik, és a kezelőorvosa közli vele, hogy halálos beteg. Ethan Párizsba megy, hogy rendbe hozza a kapcsolatát kamasz lányával, Zoeyval (Hailee Steinfeld). Közben azonban felbukkan a színen egy titokzatos szépség, Vivi (Amber Heard), aki alkut ajánl neki. Mivel a belgrádi bevetésen Ethan volt az egyetlen, aki látta az egyik keresett bűnöző arcát, így őt bízzák meg a feladattal, hogy kapja el a célszemélyt. Cserébe kap egy kísérleti stádiumban levő gyógyszert, ami megmentheti az életét. Így Ethan elvállalja a megbízást, bár azt nehéz eldöntenie, hogy melyik rá váró feladat nehezebb: elkapni a világ egyik legkeresettebb bűnözőjét, vagy apaként bepótolni az elvesztegetett éveket.

  DF5E1241

  Luc Besson valószínűleg az Elrabolva sikereiből kiindulva úgy döntött, hogy ír egy újabb forgatókönyvet, melynek középpontjába egy kiöregedett akcióhőst helyez családi drámával. Az apát ezúttal Liam Neeson helyett Costner alakítja, a rendezés feladatát pedig a megbízható iparos, McG kapta meg, akit a legtöbben valószínűleg a Charlie angyalaival kötnek össze, legutóbbi munkája pedig a Kémes hármas volt. A 3 nap a halálig viszont túl sokat akar markolni: akciófilmként nem elég látványos, családi drámaként pedig túl lapos. Van benne néhány iszonyatosan idegesítő és sablonos rész, például amikor Ethan már majdnem elkapja a rossz fiút, akkor összeesik. És ezt nem egyszer játsszák el velünk. A gyógyszere viszont elég menő: nemhogy nem szabad rá alkoholt innia, a mellékhatásait vodkával lehet elmulasztani.

  DF5E2682

  Azért vannak a történetnek pozitívumai is: néhány ütős poén, az arab férfi akárhányszor felbukkan, bearanyozza a filmet, Costner pedig elég laza, hogy összehaverkodik az afrikai kisfiúval, vagy amikor egy lila biciklivel bolyong Párizs festői szépségű helyein. Úgy tűnik nem törődött bele a szimpla apafigurába, amit Az acélemberben ráosztottak, és a Jack Ryan: Árnyékügynökben már jelezte, hogy atyai pátyolgatás ide, vagy oda, ő akkor is egy akcióhős akar lenni, még ha egy kicsit már idős is hozzá. A 3 nap a halálig-ban ötvözte a kettőt, és habár se akcióhősként, se apaként nem hibátlan, de tud szórakoztató is lenni. Ellenben Amber Heard annak ellenére, hogy hihetetlenül dögös, szinte végig unszimpatikus marad. Connie Nielsen A nimfománisában Joe anyjaként pár perc alatt sokkal többet tudott mutatni, mint itt két órában. A legnagyobb vesztes viszont Hailee Steinfeld, aki A félszeműben bizonyította, hogy micsoda tehetség, de azóta nem kapott olyan lehetőséget, amivel ezt megismételhetné. Problémás tini lányként itt inkább idegesítő, mint érdekes.

  A 3 nap a halálig néhányszor megmosolyogtat minket, de ha pörgős akcióra vágyunk, akkor inkább ne erre üljünk be.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon