MENÜ
 • Ferrarival közlekedett a Pápa

  A veterán autócsodákról a DoQ műsorán számoltak be

  Ferrari 246 GT, Pagoda Mercedes, Mercury Comet – oldtimer autómodellek, melyek koruk ikonikus darabjai voltak, manapság pedig a gyűjtők felbecsülhetetlen értékű kincseiként tartják őket számon. A DoQ Classic Mobils című műsorában szeptember 3-án több, különleges veterán autó éledt újjá, miközben Thoth Zsolt raliversenyző navigátor bemutatta az egyes modellekhez köthető életérzést, azok történelmi jelentőségét és a gyártási év legfontosabb közéleti történéseit.

  classic_mobils_3

  A Ferrari márka 1940-es indulása óta többször került megérdemelten a címlapokra, hiszen a vörös sportkocsi mindig is a luxus legmagasabb kategóriáját képviselte. 2004-ben azonban az autóversenyzőket szponzoráló cég váratlan lépést tett: négyszázadik, Enzo típusú modelljét II. János Pál pápának ajándékozta, aki a legendás kocsival indult szokásos vatikáni körútjára. A rendhagyó utat követően az egyházfő a pápamobil mellett maradt, és az ajándék autót árverésre bocsátotta. Az összegyűlt pénzből a 2004-es cunami károsultjait támogatták.

  Az időutazást Thoth Zsolt, raliversenyző és navigátor vezette, aki szerint elmesélhető történetből rengeteg akad. „A műsor összeállításához szükséges kutakodás alatt például kiderítettem, hogy a stuttgarti Mercedes-Benz Múzeum Magyarországon is restauráltatja autóit. Az oldtimer autók egyébként 2012 óta foglalkoztatnak komolyabban, amikor Kőváry Barnával első magyarként részt vettünk a Monte Carlo Historic Rallyn – a legendás járgányok azonnal rabul ejtettek. A versenyt egy Trabanttal teljesítettük, ami azért is volt nagy szenzáció, mert a franciák ’62-ben látták utoljára ezt a keletnémet márkát” – mesélte az őszi szlovén bajnokságra készülő raliversenyző.

  A Classic Mobils a múlt századi autócsodákhoz méltóan régi zenékkel és retro hangulattal teremti meg az igazi old school életérzést.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon