MENÜ
 • Fényes nappal lopott Dali-képet…

  Nem is olyan nehéz festményt lopni.

  Elkapták az a görög férfit, aki még 2012 júniusában lopott el egy New Yorki galériából egy eredeti Salvador Dali-képet, igaz, nem sokkal rá vissza is küldte. A férfi ártatlannak vallja magát.

  A Cartel des Don Juan Tenorio from the Venus Over Manhattan című rajzot – melynek értéke 330 millió forint körül mozog – a nyáron tűnt el, de végül visszapostázták New Yorkba, egy nemlétező európai címről. A lopást kamerák is rögzítették és meglepően könnyű eset volt.

  A felvételek szerint a férfi ugyanis fényes nappal besétált a galériába, leemelte a képet a falról, kivette a keretből, összegöngyölítette, becsomagolta majd elment.

  Később visszaküldte a képet postán, a hiba csupán annyi volt, hogy jónéhány ujjlenyomatot hagyott hátra a csomagon, melyekből végül kinyomozták személyazonosságát, ugyanis bolti lopás miatt már nyilvántartott személy volt. Akkor egy üdítős dobozról vették le ujjlenyomatait.  A napokban a John F Kennedy repülőtéren kapták el.

  A görög férfit végül a galéria igazgatója csalta vissza az USA-ba, állást ajánlva neki…

  A rendőröknek a férfi elmondta, hogy “számított rá, hogy majd elkapják a festménylopás miatt, és szeretné tisztázni a szituációt.”

  A nyomozó az esetet humorosan szürreálisnak kommentálta.

  “Már majdnem szürreális, ahogy a lopás történt” – mondta Cyrus R Vance R  – “A lopás során az érétkes Salvador Dali-rajzot egy bevásárlótáskába tette a délután közepén, a kamerák előtt.”

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon