MENÜ
 • Félresikerült “orvvadászat”

  A betörő nem vette észre, hogy a trófea üveggyapotból készült.

  A dél-afrikai vadrezervátumban egy üveggyapotból készült orrszarvú szarvát próbálta ellopni a leendő orvvadász. A betörő először megpróbálta feltörni a Lombardini Vadállat Farm recepcióján lévő kasszát, majd miután nem járt sikerrel, kifosztotta a bárt, és az ott található dísztárgyról letörte a szarvat.

  „Úgy sejtjük, nem igazi orvvadásszal, csupán egy buta betörővel állunk szemben, aki miután meglátta a falon, úgy gondolta, eladhatja a szarvat. Egy igazi orvvadász rögtön rájött volna, hogy mindössze egy másolatról és nem igazi trófeáról van szó.” – nyilatkozta a farm vezetője, Susan Lottering.

  Az üveggyapot modellt, melynek a Barendina nevet adták, egyébként azért állították ki, hogy emlékül szolgáljon a farm orrszarvú-nevelő programjának elindítására. Az orrszarvúak szarvát egyébként több tízezer dollárért lehet eladni az ázsiai piacokon, ahol hisznek benne, hogy gyógyító hatásuk van. A szakértők szerint ez nem igaz. Emiatt Dél-Afrikában az elmúlt években jelentősen megnőtt az orvvadászat mértéke, a tavalyi évben legalább 450 ilyen esetet regisztráltak. Szerencsére a vadrezervátumi rablásban egyetlen állat sem sérült meg és a tolvaj csupán egy műanyagdarabbal gazdagodott.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon